Fikirtepe rakip tanımıyor

Adı kentsel dönüşümle gündeme gündeme gelen Fikirtepe'nin 47 yıllık kulübü süper amatöre doğru ilerliyor

21 Kasım 2014 - 12:35
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy’ün uzun bir geçmişe sahip özel kulüplerinden Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü başarılarına bir yenisini eklemeye doğru ilerliyor. İstanbul 1. Amatör Ligi 15. Grupta yer alan Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü, kentsel dönüşüm bölgesinde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen başarıdan ödün vermiyor. Sponsor ihtiyacı duymasına karşın A takımı 7 galibiyet, 2 mağlubiyetle grubunda 21 puanla üçüncü sırada.
Kadıköy’ün ekibi son maçında Barbaros’u 5-0 gibi farklı bir galibiyetle yenerek rakiplerine ne kadar tehlikeli bir ekip olduğunu gösterdi. Fikirtepe Dumlupınarspor 11. haftada, ligin son sıralarında yer alan Beykoz Çavuşbaşı deplasmanına gidecek. Beykoz ekibi geçtiğimiz hafta Yakacığk deplasmanından 3-1’lik yenilgiyle ayrılmıştı.

HEDEF SÜPER AMATÖR LİG
Fikirtepe ve Dumlupınar Spor kulüpleri kurulduklarında iki farklı kulüptü. Fikirtepe Spor Kulübü 1967 yılında, Dumlupınar Spor Kulübü ise 1972 yılında kuruldu.
Fikirtepe 1984 yılında amatör statüye yükselerek amatör liglere katıldı. 1985’te de Dumlupınar İdman Yurdu amatör oldu ve liglere katıldı. 1996 yılında da Kadıköy'ün iki kulübü birleşme kararı aldı. Kulübün emektarlar oyuncularından ve şimdi yönetim kurulunda yer alan Hüseyin Gediz, “Güçlerimizi birleştirmek için yaptığımız birleşmeden sonra Kadıköy sporuna başarılar da kazandırmaya başladık. 1987 yılında sahamıza kavuştuk. O gün bu gündür hemen hemen her yıl mutlaka bir kategoride başarı elde ediyoruz” dedi. Kadıköy’de süper amatör lige 1998’de yükselme başarısı gösteren ilk kulüp. İki sezon oynama başarısı gösteren kulüp, 2004’te tekrar süper amatöre çıktı. Genç takımlarda da başarı elde eden kulüp, 2012’de grup şampiyonu olup, İstanbul elemelerini geçti. Gençlerde Türkiye şampiyonasına katılıp, Türkiye’de yedinci konuma geldiklerini belirten Hüseyin Gediz,  “A takımı olarak tekrar süper amatör kümeye çıkmayı hedefliyoruz” derken, Süper Amatör Lig’de mücadele etmek için iyi bir kadro ve sponsor desteği gerektiğini vurguladı. Kadıköy’ün takımı olarak Kadıköylülerin desteğini beklediklerini belirten Gediz, birçok kulübe oyuncu verirken kadroyu da zenginleştirdiklerini, iyi bir konumda olduklarını söyledi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM VE BEKLENTİLER
Hüseyin Gediz, kentsel dönüşüm dolayısıyla nüfusun yüzde 60’ının taşındığı Fikirtepe’de, özellikle alt yapıda oyuncu bulmakta zorlandıklarını söyledi. Kentsel dönüşümün kısa vadede kulübe büyük zararı olduğunu belirten Gediz, uzun vadede ise umutlu. Gediz, “Kentsel dönüşüm tamamlandığında kulübümüzün, İstanbul’un sayılı kulüplerinden bir tanesi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

ARŞİV