Fikirtepe şampiyonluk hedefliyor

Kadıköy’ün 50 yıllık kulübü Fikirtepe Dumlupınar Spor, İstanbul 1. Amatör Futbol Ligi'nde şampiyonluk yolunda ilerliyor

03 Kasım 2016 - 13:14

 
Musyafa SÜRMELİ
Geçtiğimiz günlerde Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü yönetim ve futbolcuları bir araya gelerek bir yemek düzenledi. Kulüp Başkanı Yalçın Yalçın ve yöneticiler, takımın başarısından duydukları memnuniyeti belirtti ve futbolculardan bunun sezon sonuna kadar devam etmesini istedi. Amatör sporun zorluklarına değinen ve amatör kulüplerin kısıtlı bütçeleri olduğunu belirten Yalçın Yalçın, Fikirtepeliler olarak semtin kulübüne destek verdiklerini, Kadıköy’ü en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını ifade etti.

ÖĞRENCİ VE FUTBOLCU
Takımın genç kaptanı Ali Yılmaz 23 yaşında ve üniversitede spor yöneticiliği bölümü öğrencisi. Zorluklarına rağmen amatör futbolun keyifli olduğunu, hem okuyup hem futbol oynadığını söyleyen Ali Yılmaz, “Sporun içindeyim. Öğrenciliğim de sporun içinde geçiyor. Futbola da merakım vardı. Hem üniversitede okuyorum hem de futbol oynuyorum. Çok iyi bir takımız. Arkadaşlık harika. Yönetim çok iyi. Takımın kaptanı olmak gurur verici. Bu sene inşallah şampiyonluğa ulaşacağız” dedi.

AMACI PROFESYONELLİK
Lise son sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Mustafa Arıtekin henüz 18 yaşında. Takımın en genç isimlerinden. Profesyonel futbolcu olmak, üniversiteyi kazanıp spor akademisinde okumak ve ilerde de antrenörlük yapmak istediğini söyleyen Mustafa, okul dışında zamanının önemli bölümünü kulüpte geçirdiğini belirtti. Sporla sağlık bulduğunu söyleyen Mustafa, yaşıtlarına spor yaparak, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye etti.

MESLEK SAHİBİ OLMAK ŞART
12 yıldır amatör futbol oynayan ve amatör spor ve sporcu olmanın zorluklarını iyi bilenlerden biri de Mikail Selçuk. 22 yaşındaki tecrübeli futbolcu takımın da ağabeyi. Üniversite eğitimi yıllarında da futbol oynadığını anlatan Mikail, takım arkadaşlarına amatör futbol oynarken eğitim yaşamını da sürdürmeleri ve meslek sahibi olmaları konusunda sık sık tavsiyelerde bulunduğunu ifade etti.
Üniversite öğreniminin yanı sıra futbol yaşamını da sürdürdüğünü anlatan Mevlüt Çiçek yaklaşık 10 yıldır futbol oynadığını söyledi. Üniversiteyi kazanıp meslek sahibi olmak istediğini aynı zamanda amatör olarak futbol oynadığını söyleyen Enes Kılıç, amatör futbolun zevkli olduğu kadar zorluklarının da olduğunu belirtti. Takımda her şeyin yolunda gittiğini, şampiyonluk hedeflediklerini vurguladı.

ARŞİV