Fikirtepe Spor Okulu açıldı!

Üç yılı aşkın süredir kullanılmaz durumda olan stadını yenileyerek tekrar kullanıma açan Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü’nde, yeni açtıkları spor okulunun heyecanı hâkim

23 Kasım 2018 - 10:46

Bundan üç yıl önce kentsel dönüşüm sebebiyle yol genişletilmiş, Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü’ne ait sahada inşaat çalışmaları başlamış ve saha atıl durumda kalmıştı. Bu süreçte İBB tarafından depo olarak kullanılan saha, kulübün yoğun çabalarının yanı sıra İBB ve Kadıköy Belediyesi tarafından tekrar kullanılabilir hale getirilerek geçtiğimiz günlerde açıldı.

Bu sene amatör liglere katılmama kararı alan kulüp, spor okulu açarak altyapı ve amatör liglerde oynayacak oyuncularını kendi yetiştirme kararı aldı. Bu karar ile birlikte Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü Spor Okulu 17 Kasım Cumartesi günü açıldı. Biz de yeni açılan spor okulunu kulüp yöneticilerinden Merdivenköy Muhtarı Nazan Gürkan ve Hüseyin Gediz ile konuştuk.

“PROFESYONELLERDEN ÖĞRENECEKLER”

7’den 15 yaşa kadar çocuklara eğitim verecek Spor Okulu’nda çocuklar tecrübeli antrenörler tarafından eğitilecek. Eğitimler hafta sonu saat 9.00 ile 12.00 arasında gerçekleşirken, öğrenciler aylık 100 TL gibi cüzi bir ücretle futbolu işin profesyonellerinden öğrenecek. Kulüp yöneticisi Hüseyin Gediz konuyla ilgili, “Kadıköy Belediyesi badana ve elektrik problemlerimizi çözdü. İBB ise sahanın halısını döşedi. Bunun dışında kalan tüm harcamaları kulüp olarak yaptık. Burada çocuklarımız futbol öğrenecekler. Gördüğünüz kırmızı halı sabah 7 buçuk ile 9 arası yürüyüş alanı olarak halkımıza açık. 9’dan akşam 5’e kadar tamamen altyapıya ve futbol okuluna ait olacak. Bütün takımlarımız burada idman yapacak, boş kalan vakitlerde de sahamızı kiraya vererek kulübümüze ekonomik bağımsızlık kazandıracağız.” dedi.

“SPOR VE EĞİTİM BİRARADA”

Gediz, kulüp binasını spor okuluna katılan öğrenciler için bir etüt merkezi haline de getirmeyi planladıklarını söylerken, “Burayı bir etüt merkezi haline de dönüştüreceğiz. Burada çocuklarımız zayıf olan derslerini hocalar eşliğinde tekrarlama fırsatı bulacaklar. Biz sadece futbol değil bu çocukların okullarını da takip ediyoruz. Halkımızda ‘çocuğum futbol oynarsa derslerinden geri kalır’ gibi yanlış bir algı var. Çocuk gelecek, burada antrenmanını yapacak, duşunu alacak sonra binada dersini çalışacak. Böyle bir program yaptık. Okuldan uzaklaştırmak yerine okula daha da yakınlaştıracak onu. Böylelikle halkımızdaki yanlış algıyı da silmeyi hedefliyoruz.” dedi.

 “HEDEF BAL LİGİ”

Bu sene altyapı ve amatör liglere katılmadıklarını hatırlatan Gediz, “Takımlarımızı burada yetiştireceğimiz öğrencilerimizle kuracağız. Köklü bir altyapı hamlesi başlattık. Bu süreç sonunda U11’den U19’a kadar bütün altyapı takımlarımızı oluşturup sonrasında İkinci Amatör Lig’de mücadele edecek olan A takımımızı kuracağız. Beş yıl sonra biz BAL ligine çıkmayı düşünüyoruz. Böyle bir tesis İstanbul’da çok az var. Biz bu imkânı iyi değerlendireceğiz.” dedi.

 “SOSYAL BİR PROJE”

Spor okulu projesinin sosyal faydalarını anlatan Merdivenköy Mahalle Muhtarı ve kulüp yöneticisi Nazan Gürkan, “Futbol okulu projesi aynı zamanda sosyal bir proje. Sadece spor olarak bakmamak lazım. Biz geçen hafta uyuşturucuyla mücadele toplantısındaydık. Başlayan çocuğu uyuşturucudan tedavi etmek çok zor. Onların elini, düşünce değil düşmeden tutmamız lazım. Bu noktada spor çok önemli. Spor yapan çocuk özgüven kazanacak. Bedensel sağlığını kazanacak. Bir gol atacak, alkışlanacak, motive olacak, tatmin olacak. Ben projeye bu anlamda bakıyorum. Ben projenin sosyal tarafındayım.  Aynı zamanda bir muhtar olarak diğer arkadaşlarımla birlikte elimizden gelen katkıyı sunmakla mükellefiz.” dedi.

“BÜTÜN AMATÖR KULÜPLERE AÇIK”

Hüseyin Gediz, Kadıköylü amatör kulüplerin antrenman sahası problemini de hatırlatarak, “Kulüpler Birliği Toplantısı’nda da belirttiğimiz gibi kapımız Kadıköy’deki bütün amatör kulüplere akşam saat 7’ye kadar olan bölümde açık. Bu sahayı diledikleri gibi, kendi malları gibi kullanabilirler. Onlar da amatör spor kulübü. Onlar da çok zor şartlar altında varlıklarını sürdürüyorlar.” dedi.

Spor Okulu’na kayıt olmak için kulübün sahası ve binasının bulunduğu Dumlupınar Mahallesi, Yumurtacı Abdi Bey Cad. Bahçem Sokak 2/2’ye gidebilir, detaylı bilgi için 0534 946 95 85 numaralı telefonu arayabilirsiniz


ARŞİV