Fikirtepe'den futbol resitali

17. Grupta mücadele eden Kadıköy ekiplerinden Fikirtepe Dumlupınar bu hafta karşılaştığı Anadolu Kavağı’nı 5-1 yendi

22 Ocak 2016 - 09:17
Mustafa SÜRMELİ
İstanbul 1. Amatör Futbol Ligi’nde son haftalar yaklaşırken, Fikirtepe Dumlupınar liderliğe giden yolda önemli bir maçı kazandı. Yeni Sahra Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı 11 numaralı Mustafa’nın attığı iki golle sona erdi.
Fikirtepe ikinci yarıya golle başladı ve 3-0 üstünlüğü yakaladı. Ardından 7 numaralı Mustafa ile dördüncü, Okan ile beşinci golü buldu. Rakibin tek golü penaltıdan geldi. Maç 5-1 Fikirtepe’nin galibiyetiyle sonuçlandı.
Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Gediz, “Taktiğimiz rakibin yarı alanında oynamak. Bir an önce rakip sahaya yerleşip, orada rakibe baskı kurmak. Rakibe top oynatmamak üzerine kurulu. 4-3-2-1 sistemiyle oynuyoruz.  Biz bütün altyapı takımlarımızda da aynı sistemle oynuyoruz” dedi.
Takımın 18 yaşındaki defans oyuncusu Mevlüt maç sonunda yaptığı açıklamada, önemli bir galibiyet aldıklarını, 2 hafta sonraki maçta Çavuşbaşı’yı yenip Süper Amatör Lig’e çıkmak istediklerini söyledi. Mevlüt, lise öğrencisi olduğunu, birgün profesyonel ligde oynamak istediğini de belirtti. Maçta 3 gol atan 11 numaralı Mustafa ise amatör liglerde çok kaliteli futbolcuların top koşturduğunu, profesyonel takımların bu maçları özellikle takip etmesini istediğini de ifade etti.

HEDEF SÜPER AMATÖR LİG’E ÇIKMAK
Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü’nün yeraldığı İstanbul 1. Amatör Futbol Ligi 17. Grubunu değerlendiren Hüseyin Gediz, “Grubumuzdaki son maçlar istediğimiz gibi geçerse umuyorum ki önümüzdeki yıl Süper Amatör Lig’de oynarız” dedi.
17. grupta Çavuşbaşı, Alemdağ ve kendilerinin zirveye oynadığını belirten Gediz, “Guruptan çıkmak için büyük bir gayret sarfediyoruz. 2 hafta sonra kendi sahamızda Çuvuşbaşı ile oynayacağız. Yenersek büyük ihtimalle gruptan çıkarız diye düşünüyorum” diye konuştu.

EN GENÇ TAKIM
A Takım kategorisinde İstanbul futbol liglerinin en genç takımına sahip olduklarını belirten Hüseyin Gediz, takımın en yaşlı oyuncusunun 24 yaşında, takımın en genç futbolcularının ise 15, 16 yaşlarında futbolcular olduğunu söyledi.
Kaleci Furkan, sağbek 16 yaşındaki Fırat, 17 yaşındaki 1,94cm’lik sol bek Mevlüt, stoper Sedat, libero Selçuk, orta sahanın ortasında 18 yaşındaki futbolcu Kubilay, orta sahanın sağında takımın ağabeyi Mustafa, orta sahanın solunda Enes, 16 yaşındaki bir diğer futbolcu Kaptan Yusuf, 17 yaşındaki bir başka futbolcu Fatih ve11 numaralı Mustafa etkili bir forvet oyuncusu. Yedeklerde 15 yaşındaki Okan, Abdullah, Canberk, Yasin, Batuhan, Hakan ise şimdiden A takım için hazırlar. Tecrübeli spor adamı birkaç ismin profesyonel lige transferinin sözkonusu olduğunu da belirtti.10 numaralı Fatih ile sağbek Fırat için profesyonel lig ekiplerinden transfer teklifinin geldiğini de belirten Gediz, “Kulübümüz ve oyuncularımız adına güzel gelişmeler var. Amacımız Türk futboluna sporcu yetiştirmek. Mutluyuz, gururluyuz” dedi.

ARŞİV