Filede fırtına gibiyiz

Voleybol kadın ve erkek a milli takımlarımız geçtiğimiz hafta önemli galibiyetlere imza attı. Kadıköylüler maçların keyfini Kalamış Atatürk Parkı'na kurulan dev ekrandan yaşadı.

20 Haziran 2023 - 13:16

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2. haftası da geride kalan Milletler Ligi'nde 3. sıraya tırmandı. İlk haftası Antalya'da yapılan organizasyonda İtalya, Sırbistan ve Güney Kore'yi yenen ABD'ye yenilen Milliler, organizasyonun 2. haftasında Hong Kong'da sahne aldı. Burada da Hollanda, Kanada ve Dominik Cumhuriyeti'ni yenen Milli Takım, Polonya'ya ise mağlup oldu. İlk iki hafta sonunda 6 galibiyet ve 2 yenilgi ile 3. sıraya oturan Filenin Sultanları artık gözünü Milletler Ligi'nin 3. haftasına çevirdi. 28 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında Tayland'ın başkenti Bangkok'da yapılacak 3. hafta maçlarında ise rakipler Brezilya, Tayland, Japonya ve Hırvatistan olacak. A Milli Takım bu maçlar sonunda da ilk 8 takım arasında yer alırsa 12-16 Temmuz tarihlerinde ABD'nin Arlington kentinde yapılacak Milletler Ligi finallerine katılmaya hak kazanacak.

A Milli Erkek Voleybol Takımı ise CEV Avrupa Altın Ligi'ndeki ilk grup maçlarını lider olarak tamamladı. Son iki maçında Danimarka ve Portekiz'i yenen Milliler bu sonuçların ardından 24-25 Haziran'da Hırvatistan'da düzenlenecek Dörtlü Finale katılmaya hak kazandı. A Milli Takım, Dörtlü Finalde Çekya, Ukrayna ve Hırvatistan ile karşılaşacak.

Kalamış milli heyecanın ev sahibiydi
Milli heyecan, Kalamış Atatürk Parkı'nda da doruktaydı. Kadıköylüler, Kadıköy Belediyesi'nin parka kurduğu dev ekrandan kadın ve erkek voleybol milli takımlarının maçlarını izleme keyfini yaşadı.  


ARŞİV