Filenin Sultanları Cumhuriyet'in 100. yılında tarih yazdı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi finalinde Çin'i yenerek şampiyon oldu ve tarihinde ilk kez altın madalya kazandı. Kalamış'ta maçı takip eden yüzlerce sporsever şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.

17 Temmuz 2023 - 13:54

A Milli Kadın Volebol Takımı, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Voleybol Milletler Ligi’nin final maçında Çin ile karşı karşıya geldi. ABD'nin Teksas eyaletinin Arlington şehrinde gerçekleşen Milletler Ligi'nin final etabında çeyrek finalde İtalya'yı yarı finalde ise ev sahibi ABD'yi yenen Milliler, finalde Çin'in rakibi oldu. 

Karşılaşmayı agresif başlayan Filenin Sultanları, etkili defans ve bloklarına Vargas ve Ebrar'ın sayılarını da ekleyince ilk seti 25-22 önde kapattı. İkinci seti alan Çin karşısında mücadeleden düşmeyen Milli Takım, diğer setleri de alarak karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak şampiyon oldu.

Tarihinde ilk kez şampiyonluğa uzanarak altın madalya kazanan Filenin Sultanları aynı zamanda voleybol dünya sıralamasında da tarihinde ilk kez birinci sıraya yükseldi.

KALAMIŞ'TA İĞNE ATILSA YERE DÜŞMEZDİ
Kadıköy Belediyesi'nin Kalamış Atatürk Parkı'na kurduğu dev ekrandan karşılaşmayı takip edenler de hem tarihi bir ana tanıklık ettiler hem de doyasıya bir heyecan ve mutluluk yaşadılar. Türkiye saati ile 01.30'da oynanan karşılaşmanın saatler öncesinde Kalamış Parkı dolmuştu. Sadece Kadıköylüler değil Kadıköy dışından da organizasyona büyük bir ilgi vardı. Portatif sandalyeleri, kilimleri, yiyecek ve içecekleriyle Kalamış'a akın eden İstanbullular tarihi bir maça hep beraber tanıklık ettiler. Mola aralarında çalan parçalarla yaşanan coşku ise görülmeye değerdi. Saat 03.00 sıralarında biten maçın ardından ise ekranda koç Santarelli ve 'Sultanlar', Kalamış'ta izleyiciler erik dalı oynayarak şampiyonluğu kutladı.       


ARŞİV