Filenin Sultanları ilk hafta müsabakalarını tamamladı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 15 - 19 Mayıs tarihleri arasında oynanan Milletler Ligi Antalya etabındaki maçlarını iki galibiyet ve iki mağlubiyet alarak tamamladı

20 Mayıs 2024 - 16:46

Milliler, Milletler Ligi’nin Antalya etabındaki ilk maçında Japonya’ya 3-2 mağlup oldu. 22 maçlık galibiyet serisi bu maçla sona eren Filenin Sultanları, bu müsabakadan önceki son yenilgisini yine Japonya'dan almıştı. Resmi karşılaşmalardaki son yenilgisini 28 Haziran 2023'te Bangkok'taki Milletler Ligi mücadelesinde Japonya'ya karşı 3-2'lik skorla yaşayan Milliler, o müsabakanın ardından Milletler Ligi, CEV Avrupa Şampiyonası ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde oynadığı 22 maçta yenilgi yüzü görmemiş ve ilklerin yılı 2023’ü  üç kupa ile kapatmıştı. 

VOLEYBOLSEVERLERDEN YİNE YOĞUN İLGİ 

İkinci maçında Hollanda’yla çıktığı maçtan 3-1 galibiyetle ayrılan Milliler bu maçla ritmini yavaş yavaş yakaladı. Turnuvada bir günlük aranın ardından 18 Mayıs’ta tekrar sahaya çıkan Milliler, İtalya ile karşı karşıya gelerek  bu maçtan 3-1 mağlup ayrıldı.  Son maçını 19 Mayıs günü Fransa ile oynayan Filenin Sultanları bu maçı set vermeden kazanarak Milletler Ligi ilk haftasını galibiyetle kapattı. İlk maçtan itibaren Kalamış Atatürk Parkı’nda Millileri yalnız bırakmayan voleybolseverler bütün hafta oynanan maçlara yoğun ilgi gösterdi. A Millilerin Milletler Ligi Amerika etabında oynayacağı ikinci hafta müsabakaları, 29 Mayıs tarihinde Almanya ile oynayacağı maç ile devam edecek. Kalamış Atatürk Parkı’nda kurulan dev ekranlardan takip edilebilecek, maçların Amerika etabı ise 2 Haziran’da tamamlanacak. 


ARŞİV