Filenin Sultanları'ndan erken veda

Son Milletler Ligi şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarı final için parkeye çıktığı maçta Polonya'ya 3-2 mağlup oldu ve Milletler Ligi'ne veda etti

23 Haziran 2024 - 15:11

Tayland'da düzenlenen FIVB Milletler Ligi çeyrek finalinde  Türkiye Polonya ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 2-2'lik beraberliğin ardından final setine taşındı ve millilerimiz karar setinde  15-11’lik skorla mağlup olarak turnuvaya bu turda veda etti.Maçı Kalamış Atatürk Parkı'nda takip eden voleybolseverler de Millileri yine yalnız bırakmadı ve maç sonunda teşekkür alkışında bulundu.  A Milli Kadın Voleybol Takımı grup aşamasında oynadığı maçlarda 8 galibiyet ve 4 mağlubiyet yaşadı. Çeyrek finalde karşılaştığı Polonya ise oynadığı 12 karşılaşmada sadece Çin ve Brezilya takımlarına mağlup olmuştu. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Antalya etabına beklenen seriyi yakalayamamış ve turnuvaya 2 galibiyet ve 2 mağlubiyetle başlamıştı. İkinci hafta turnuvada beklenen çıkışı yakalayan Milliler, ikinci hafta Amerika etabında  4’te 4 yaparak puan sıralamasında ilk 5 takım arasına girdi. Hong Kong etabından ise 2 galibiyet çıkaran Filenin Sultanları,final etabında  Polonya karşı karşıya geldi. İlk seti kazanan, sonraki iki seti kaybeden Sultanlar, 4. seti kazanıp maçı altın sete götürdü. Altın seti 15-11 kaybeden Sultanlar, mücadeleden 3-2 yenik ayrıldı ve turnuvaya çeyrek finalde veda etti. Polonya ise bu galibiyetle yarı finale yükseldi ve burada İtalya ile karşılaşacak.  Maç sonunda açıklamalarda bulunan teknik direktör Santarelli: ‘‘Her şeyden önce oyuncularım için çok üzgünüm. Çünkü bu uzun dönem için nasıl hazırlandıklarını, bu çeyrek finali nasıl iyi bir şekilde oynamak istediklerini biliyorum.’’ şeklinde konuştu.

HEDEF OLİMPİYAT OYUNLARI

 Maç sonu açıklamalarda bulunan kaptan Eda Erdem ise, “Çok üzgünüz, bu turnuvada tekrar final oynamayı çok istiyorduk. Çok fazla sakatlıklarımız oldu. Buna rağmen sahada mücadele etmeye çalıştık. Turnuvayı belki kaybettik ama bence çok şey kazandık. Öncelikle iyileşmeye çalışacağız. Sonra da daha hırslı daha iyi çalışıp olimpiyatlara en iyi şekilde geleceğiz.” 

Filenin Sultanları bu mağlubiyet sonrası gözünü 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na çevirdi. Fransa’nın ev sahipliğinde 27 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımımızın grup aşamasındaki rakipleri de belli oldu. Tayland’ın başkenti Bangkok’ta gerçekleşen kura çekiminin ardından C Grubu’nda yer alan Filenin Sultanları grup aşamasında İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek.

Diğer gruplar şu şekilde:

A Grubu: Fransa, ABD, Çin, Sırbistan

B Grubu: Brezilya, Polonya, Japonya, Kenya

C Grubu: Türkiye, İtalya, Hollanda, Dominik Cumhuriyeti

 

ARŞİV