Filenin Sultanları'nın Olimpiyat kadrosu belli oldu

Fransa’nın ev sahipliğinde 27 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosu açıklandı

19 Temmuz 2024 - 11:32

2024 Milletler Ligi’ne çeyrek finalde veda eden ve 2024 Olimpiyatları için yoğun bir hazırlık süreci geçiren A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris Olimpiyatları'nda mücadele edecek kadrosunu duyurdu. Yeni kadroda önemli değişiklikler de yer aldı, Gizem Örge, Melissa Vargas, Elif Şahin, Derya Cebecioğlu ve Aslı Kalaç ilk kez Olimpiyat tecrübesi yaşayacak. Simge Aköz, 7 yıl sonra ilk kez bir resmi organizasyonda Milli Takım forması giyemeyecek. Kaptan Eda Erdem, kariyerinde üçüncü kez Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek ve takım sporlarında üç kez Olimpiyat tecrübesi yaşayan ilk Türk sporcu olacak.

İKİNCİ TORBADAN KATILIM SAĞLADIK

A Milli Voleybol takımı, 2024 Paris’te C grubunda yer alacak. Filenin Sultanları, grupların belirlendiği kuraya, dünya sıralamasında 3. sıraya düşmesinden sonra ikinci torbadan katıldı. İtalya’nın seri başı olduğu C grubuna düşen Türkiye’nin diğer rakipleri de Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti oldu. Filenin Sultanları, geçen yıl Japonya’daki Olimpiyat elemelerinde oynadığı altı karşılaşmayı da kazanarak Paris 2024 Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanmıştı. Voleybol takımının 25 kişilik Olimpiyat geniş kadrosu da açıklandı ancak kadroya 13 oyuncu girebilecek. 12 oyuncu Olimpiyat as kadrosunda yer alacak ve bir oyuncu da herhangi bir sakatlık durumunda yedek kullanılabilecek. Grup karşılaşmalarından sonra 4 takım olimpiyatlara veda edecek. Gruplarında ilk iki sıraya yerleşen takımlar ve en iyi iki grup üçüncüsü çeyrek finallere çıkmaya hak kazanacak. 

Grup aşamasında üç maç oynayacak olan Filenin Sultanları’nın maç programı şu şekilde:

29 Temmuz   10.00 Türkiye-Hollanda

1 Ağustos     10.00 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti

4 Ağustos     10.00 Türkiye-İtalya

 


ARŞİV