Fina İstanbul'da

Ryan Lochte, Federica Pellegrini, Frederic Bosquet, Laszio Cesch ile Cameron Van Der Burgh İstanbul'da düzenlenecek olan 11. Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda kulaç atacak.

05 Aralık 2012 - 10:47
Ryan Lochte, Federica Pellegrini, Frederic Bosquet, Laszio Cesch ile Cameron Van Der Burgh İstanbul'da düzenlenecek olan 11. Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda kulaç atacak.
 
Fina Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası'nın 11.’sine İstanbul ev sahipliği yapacak.12-16 Aralık 2012 düzenlenecek şampiyona, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. İstanbul'da ilk kez düzenlenecek olan dünya yüzme şampiyonasına, Londra olimpiyatlarında madalya alan, rekor kıran Ryan Lochte, Federica Pellegrini, Frederic Bosquet, Laszio Cesch, Cameron Van Der Burgh gibi yüzücüler de katılacak. 2020 olimpiyatlarını İstanbul'a alacaklarına inandıklarını belirten Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Hayrullah Ozan Çetin, olimpiyat yolundaki en büyük organizasyonun yüzme şampiyonası olduğunu ve bu yolda da başarıya ulaşıp olimpiyatların Türkiye'de olması için uğraşacaklarını sözlerine ekledi. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan Kuzu da şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi. Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, 2009 yılında Abdi İpekçi’de düzenlenen Avrupa kısa kulvar şampiyonasından sonra takdir ve teşekkürler aldıklarını vurgulayarak, “Bu şampiyonaya 162 ülkeden 1100 sporcu katılacak. 200'e yakın yabancı basın mensupları akredite olmuş vaziyetteler” diyerek organizasyonun önemine değindi. Organizasyon Temsilcisi Başkanı Hakan Onat Yıldırım, kısa kulvar Avrupa şampiyonasından sonra bir dünya şampiyonasını gerçekleştirecek olmanın heyecanı ve gururu içerisinde olduklarını söyledi. Kısa Kulvar Dünya Şampiyonasına hazırlanan İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nun içerisine 10 kulvarlı 1400 ton su alan bir yarışma havuzu, salonun dışına ise aynı boyutta ikinci bir ısınma havuzu inşa edildi.
 

ARŞİV