Futbolun yıldızları göz kamaştırdı

İstanbul Yıldız Erkek Futbol Şampiyonasına katılan Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu Türkiye Şampiyonasına katılma başarısı gösterdi

03 Mart 2016 - 18:10
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullararası futbol müsabakaları tamamlandı. 8 Aralık 2015 tarihinden bu yana devam eden 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı Yıldız Erkek Futbol Şampiyonası maçları 29 Şubat Pazartesi günü oynanan final maçıyla sona erdi.
Grup maçlarıyla başlayan şampiyonada 12 grupta 180 okul takımı mücadele etti. Gruplarında birinci olan 12 takım  ve geçen yılın ilk 4 takımı 1.tur maçlarına başladı. 4 grupta bulunan 16 takım 12 Şubat Cuma günü maçlara başladı. Gruplarında ilk ikiye kalan 16 takım 19 Şubat Cuma günü 2. tur da 2 grupta maçlara başladı. Bu iki grupta ilk ikiye kalan takımlar çapraz eşleme ile yarı final maçını 26 Şubat Cuma günü yaptı. Şampiyonanın final maçı 29 Şubat Pazartesi günü Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu ile Beşiktaş Esma Sultan Ortaokulu arasında Seyrantepe Tesisleri’nde oynandı. Maçtan 2-1 mağlup ayrılan ekibimiz İstanbul ikincisi olarak Türkiye finallerine katılma başarısı gösterdi.
Final maçına kadar yenilgi yüzü görmeyen Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu, İstanbul şampiyonasına Kadıköy ilçesinden katılan ve180 okul arasında Kadıköy'ü temsil eden tek okul. Aynı zamanda son 3 yılın da İstanbul Şampiyonu.

 

ARŞİV