Futsal'da iyiyiz!

İstanbul Kadıköy Lisesi Futsal Takımı Aydın’da Grup birincisi oldu

16 Nisan 2015 - 16:43

Nusret KARACA
Fotoğraflar: Doğukan ASLAN-Erhan KESİCİ

Futsalda yeni bir yapılanma içine giren ve aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken İstanbul Kadıköy Lisesi (İKL) futsal takımı, Aydın’da katıldığı turnuvada birinci oldu. Aydın ilindeki turnuvada Kadıköy ilçesini temsil eden liseli gençler, Antalya ikincisini 1-0, Aydın birincisini ise 4-3’lük skorlarla yendi.

Maçlara Elif Ağrifağaoğlu antrenörlüğünde hazırlanan İKL’li futsalcıların kafile başkanlığını Ahmet Çayır yaptı. Burak Yaşar, Onur Doğan ve Semih Mazıcıoğlun’un golleriyle dikkat çeken İKL kadrosunda Berke Demirlenk, Anıl İbrahim Önal, Mehmet Taşçı, Semih Mazıcıoğlu, Oğulcan Atik, Ömer Berk Çözcü, Emre Ulaş, Doğukan Aslan, Furkan Aydan, Furkan Gürsoy, Onur Doğan ve Burak Yaşar yer alıyor.
İKL futsal takımı için Aydın dönüşü okul bahçesinde bir tören düzenlendi ve madalyaları okul müdürü Mustafa Yavuz tarafından verildi.

FUTSAL NEDİR?
Futsal, kapalı salon futbolunun uluslararası olarak FIFA ve UEFA tarafından tanınan ve desteklenen versiyonu. Oyunun ana özelliklerinden biri az sıçrayan 4 numaralı ağırlaştırılmış deri topla oynanması. 1920’lerde Güney Amerika’da oynanmaya başlayan futsal, özellikle Brezilya futbolu ile ilişkisi olan doğal yetenekler ve oyun stili ile vasıflandırılıyor.
Futsalın hızlı bir şekilde benimsenerek takım, sporcu ve maç sayılarının artması ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen antrenör ve hakem seminerleri sonucunda 200’den fazla futsal antrenörü ve 389’u 1. ve 2. Futsal hakemi olmak üzere toplam bin 241 futsal hakemi yetiştirildi. Her yıl MEB-TFF işbirliğiyle Liselerarası Futsal Turnuvası da düzenleniyor.

ARŞİV