Gelecek yıl hedef: ŞAMPİYONLUK

Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği müsabakalarında hem başarılı hem centilmence maçlar yapan Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu Türkiye ikincisi oldu.

30 Nisan 2014 - 15:21

Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy’ün çocukları Türkiye şampiyonluğunda büyük gurur yaşattı. Turnuvayı ikincilikle bitiren Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Danone firmasının sponsorluğunda birlikte düzenlediği, Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği Antalya’da 14-18 Nisan 2014 tarihleri arasında yapıldı.  
Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapılan turnuvaya, Türkiye ve KKTC’den 96 takımla birlikte  bin 200 çocuk katıldı. Bu turnuvaya  İstanbul Şampiyonu olan  Kadıköy’ün Melahat Akkutlu Ortaokulu da katıldı. Final maçlarına kadar oynadığı 7 maçı kazanan Melahat Akkutlu öğrencileri, final maçında Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu ile karşılaştı. Daha maçın ilk dakikasında kendi kalesine attığı  golle 1-0 geriye düşen ekip toparlandı ve 2 gol atarak ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. Ancak 2. yarıda üstünlüğü koruyamayınca son 5 dakikada  3-2’lik sonuçla şampiyonluk umutlarını gelecek yıla bıraktı. FIFA onaylı 10-12 yaş kategorisindeki ilk uluslararası çocuk futbol organizasyonu olma özelliğini taşıyan turnuvanın şampiyonu, finalde, İstanbul Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu’nu 3-2 mağlup eden Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu takımı oldu. İkinciliği elde eden İstanbul Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu öğrencileri ise gözyaşlarını tutamadı.
Turnuvada, Bursa İnegöl Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu üçüncü, İstanbul Sultanbeyli Hasan Ali Yücel Ortaokulu dördüncü olurken, Antalya Mecdude Başakıncı Ortaokulu ise fair play ödülüne layık görüldü.
Final maçının ardından düzenlenen törenle dereceye giren takımların oyuncularına madalyaları verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, yaptığı açıklamada, güzel bir organizasyonu mutlu şekilde tamamladıklarını söyledi ve şampiyon olan Bursa ekibini kutladı.
Turnuvaya Kadıköy Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüsle giden ekibimiz ikincilik kupasını aldı ve Kadıköy’e döndü.

ARŞİV