Gençlere fırsat

Girişimci gençlik yetiştirmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB el ele verdi. 120 gence İstanbul’da ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek.

07 Şubat 2013 - 14:15

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokol sonucunda 12 pilot ilde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başlıyor.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı kendi işini kurmak isteyen girişimci gençleri bilinçlendirerek iş kurmalarını, kurdukları işi sürdürebilir hale getirmelerini hedefliyor ve bunun için bir eğitim fırsatı sunuyor. Bakanlık ve KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde 12 pilot il arasında İstanbul’da yer alıyor. Projenin İstanbul’da faaliyete geçmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı. 18-29 yaş grubundaki gençlerin başvuracağı “Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi” ile İstanbul’da 120 gence, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ücretsiz olarak kentin farklı yerlerinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri’nde verilecek. Maltepe Gençlik Merkezi, Üsküdar Sultantepe Gençlik Merkezi ve Avcılar Gençlik Merkezlerinde toplam 120 kişiye verilecek 70 saatlik eğitim sonunda katılımcılara KOSGEB tarafından sertifika verilecek.
Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi başvuruları, Gençlik Merkezleri tarafından alınacak ve eğitimlerin tarihleri yakın zamanda İstanbul spor il müdürlüğü sitesinden ve Gençlik Merkezlerinin Facebook adreslerinden bildirilecek. Ayrıca konuyla ilgili detaylı bilgi için gencgirisimciler.gsb.gov.tr sitesi ziyaret edilebilir.

ARŞİV