GÜLE GÜLE KUYT

Başarılı kariyerinin yanı sıra örnek yaşamıyla da dikkat çeken Dirk Kuyt, 11 numaralı formayla, 130 maçta 37 gol atarak Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcuları arasına katıldı

11 Haziran 2015 - 13:02

Mustafa SÜRMELİ
Hem başarısı hem de takım içindeki duruşuyla taraftarın sevgisini kazanan Dirk Kuyt Fenerbahçe’ye veda etti. Üç yıllık sözleşmesi dolan Dirk Kuyt Fenerbahçe’den unutulmaz anılarla ayrıldığını ifade etti.
Kuyt ailesi Türkiye’den ayrılmadan önce Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Başkan Aziz Yıldırım, 3 yıldır sarı lacivertli formaya hizmet veren ve sezon sonunda Hollanda’nın Feyenoord kulübüne transfer olan Dirk Kuyt ve ailesiyle yakından ilgilendi. Kuyt’ın çocuklarına çeşitli hediyeler de veren Yıldırım ziyaret sonrası birlikte fotoğraf çektirdi.
Başkan Yıldırım, Fenerbahçe formasını başarıyla taşıyan Kuyt’a teşekkür plaketi takdim ederken, “Bu üç yıl içinde hepimizi mutlu ettin. İnşallah gelecek hayatında da mutlu olursun. Temennim ileri de Fenerbahçe’de sporun, futbolun içinde görev alman. Buna layık bir insansın” dedi.
Fenerbahçe gibi bir kulüpte oynamanın kendisi için bir onur olduğunu belirten Kuyt ise Başkan Yıldırım’ın, Fenerbahçe’nin kapılarının kendisine her zaman açık olduğunu ilettiğini belirtti. Fenerbahçe’de dolu dolu bir üç yıl geçirdiğini, şampiyon oldukları anı ve kutlamaları hiç unutmayacağını ifade eden Kuyt, Fenerbahçe camiasına teşekkür etti.
Dirk Kuyt ve ailesi, Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçakla ülkesine döndü. Havalimanında sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği Hollandalı yıldız futbolcu, bol bol fotoğraf da çektirdi.  Kuyt’ın eşi Gertrude Kuyt ve çocukları, gösterilen ilgi karşısında gözyaşlarına hâkim olamadı.

5 YAŞINDA FUTBOLA BAŞLADI
Hollanda’nın Katwijk aan Zee adında bir balıkçı kasabasında, balıkçılık yapan bir babanın dört çocuğundan üçüncüsü olarak 1980 yılında dünyaya gelen Kuyt, 5 yaşında yerel amatör ekiplerinden Quick Boys’ta futbola başladı. 
 Forvet bölgesinde oynamakla birlikte forvetin arkasında da oynayabilme özelliği olan bir futbolcu. 1998’de Utrecht Futbol Kulübü’ne transfer oldu. 2002-03 sezonunda Hollanda Kupası’nı kazanmalarıyla çıkış yakalayan Kuyt, önce Hollanda Altın Ayakkabı, 2004-05 sezonunda Eredivisie’de gol krallığı ardından 2005-06 sezonunda Hollanda’da Yılın Futbolcusu ödüllerini kazandı.  Hollanda’daki futbol yaşamı boyunca 261 lig maçına çıktı, 122 gol attı.  Oynadığı toplam 306 maçta ise 149 gol attı.

MANCHESTER UNITED’A HAT-TRICK
2003’te Kuyt’ın Feyenoord’lu yılları başladı. Başarılarla dolu bu yıllar, onun için unutulmaz yıllardı. Bir dönem kaptanlığını da yaptığı Feyenoord’da 101 maçta 71 gol attı.  2007’de İngiltere Premier Ligi  ekibi Liverpool’a transfer oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadı, final maçında yer aldı. Feyenoord’da, kariyerindeki ilk hat-trickini De Graafschap karşısında yapan Kuyt, 2011 Mart ayında dünyaca ünlü Manchester United karşısında Premier League’deki ilk hat-trick’ini yaptı. Haziran 2012’de Fenerbahçe’ye 3 yıllığına transfer oldu.
 
HOLLANDA MİLLİ TAKIMI KARİYERİ
Kuyt, Hollanda Milli Takımı formasıyla 2010 FIFA Dünya Kupası ve finali ile 2012 Avrupa futbol Şampiyonası maçlarında oynadı. Elemelerde attığı 6 gol ile takımının Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmasında büyük pay sahibi oldu. Hollanda Milli Takımı forması altında 85 maçta 24 gol attı.
 
KUYT’IN FENERBAHÇE KARİYERİ
3 yıl boyunca Fenerbahçe formasını başarıyla taşıyarak saha içi ve dışında taraftarın sevgi ve saygısını kazandı. Dirk Kuyt Fenerbahçe’de 11 numaralı formayla orta sahada oynadı. 22 Temmuz 1980 doğumlu 1,84 cm boyundaki Kuyt’un başarısı istatistiklere de yansıdı. Bu sezon Spor Toto Süper Lig’te 30 maçta ilk 11’de sahaya çıktı. Toplam 2 bin 439 dakika oynadı. 3 sarı kart gördü. Kuyt Türkiye'de, 1 Türkiye Ligi, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Oynadığı 130 maçta 37 gol attı.

ARŞİV