Gollere devam

Şampiyonluk gollerine imza atan Yusuf ve Gürol’un mutluluklarına diyecek yok. Golcülerin yeni hedefi Türkiye şampiyonluğunu kazanmak!

03 Nisan 2015 - 10:50
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu’nun, İstanbul’da 280 takımın katıldığı Küçük Erkek Futbol Turnuvası final maçında 2 gol atan başarılı futbolcuları Yusuf ile Gürol, Gazete Kadıköy’e konuştu.
Okullarını İstanbul birinciliğine taşıyan gollere imza atmaktan duydukları mutluluğu paylaşan golcüler, Türkiye şampiyonluğunu hedeflediklerini belirttiler.


GOLÜ ATTI VE…
Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu öğrencisi Gürol, ilk dakikaları zor geçen final maçını ve golü şöyle anlattı: “Rakiplerimizi farklı yenerek finale çıktık. Final maçının ilk dakikaları bizim için kötü geçiyordu. Bir anda kontra atağa çıktık. Sağ taraftan Ahmet’in yaptığı güzel ortaya iyi bir kafa vuruşu yaparak takımı 1-0 öne geçirdim.  O golü atınca herkes üstüme doğru koştu. Benim için çok önemli bir andı. Gol atacağımı düşünüyordum, çünkü istekliydim. Okul takımındaki ortam çok iyi. Hepimiz bir aile gibiyiz. Çok iyi anlaşıyoruz, birbirimizin açığını tamamlıyoruz. Spor yaşamım çok iyi gidiyor. Fenerbahçe’de oynuyorum. Türkiye Şampiyonu olmayı, dünya şampiyonasına gitmeyi istiyoruz. Derslerimiz iyi. Okulda hiçbir sıkıntımız yok” dedi.
Çanakkale’nin Biga ilçesinden İstanbul’a gelen Gürol, gelecek vadeden bir futbolcu. Biga Spor alt yapısına seçilerek futbola başladı. Biga’daki okuluyla Antalya’daki Türkiye Şampiyonasına katıldı. Buradaki başarılı futboluyla Fenerbahçe Spor Kulübü’nün dikkatini çekti ve sarı lacivertli camiaya adım attı.


ARKADAŞLIK MÜKEMMEL
Benim için çok önemli bir andı. O golü atınca çok rahatladım. Çünkü skor 1-0’dı ve rakip takım baskı yapıyordu. Gol atacağımı düşünüyordum ve çok istekliydim” diye gol anını anlatan Yusuf, okul takımı dışında Fenerbahçe’de oynadığını belirterek, başarılı bir spor ve okul yaşamı geçirdiğini söyledi. Okulda Beden Öğretmeni Zeki Gürbulak’ın hazırladığı programları harfiyen uyguladıklarını, Türkiye şampiyonluğunu hedeflediklerini belirten Yusuf, “Okul takımındaki ortam çok iyi, hepimiz bir aile gibiyiz. Çok iyi anlaşıyoruz” diye konuştu.
Adana’dan İstanbul’a geldiğini, başta yabancılık çekse de Okul Müdürü İlter Aygün’ün babacan yaklaşımıyla kısa sürede kente adapte olduğunu belirterek,  Kadıköy’de çok mutlu olduğunu ifade eden Yusuf, Süper Lig’te de Gökhan Töre ve Caner Erkin hayranı olduğunu söyledi.

ARŞİV