Öğrenciler 5 madalyayla döndüler

Türkiye Kayak Birinciliği yarışmalarına 9 kayakçısıyla katılan Özel Alev Okulları, 5 madalya kazandı.

05 Nisan 2011 - 11:55

Özel Alev Okulları Kayak Takımı; 11–13 Mart 2010 tarihleri arasında Erzurum Palandöken’de düzenlenen, Türkiye Kayak Birinciliği yarışmaları sonucunda, kürsüye 5 madalya ile çıkmayı başardı.
Türkiye Kayak Birinciliği yarışmalarına katılan ve Türkiye’nin en iyi 12 kayakçısı arasında yer alan 9 Alev’li kayakçı, Palandöken’de gerçekleştirilen yarışmalarda büyük başarı elde etti. Yarışmalardan 2 gün önce Erzurum’a giden kafilede 27 sporcu, 3 antrenör, 1 mekanisyen ve 2 öğretmen yer aldı. Kayak sezonu boyunca yoğun bir tempoyla çalışan Alev’li kayakçılardan Güneş Dinçer, yarışmanın “Slalom” ve “Büyük Slalom” dallarında 1. olurken, Ezgi Özçelikel “Slalom” dalında 2., Selen Naz Selek ise “Slalom” ve “Büyük Slalom” dallarında 3. olarak kürsüye çıktı. İkinci gün yapılan “Büyük Slalom” yarışlarında ise Ezgi Özçelikel, Can Bostan ve Deniz Erim 4. olarak kürsüye çok yaklaştılar.
Özel Alev Okulları’nın diğer kayakçıları Yiğit Kaan Dilek, Bora Cengiz, Defne Barutçu ve Nisan Altuğ ise topladığı puanlar ile İstanbul ilinin 14 il arasında şampiyon olmasında önemli rol oynadılar. Özel Alev Okulları’nın kamplarından yetişen 20 kayakçının dahil olduğu 42 İstanbullu kayakçı, elde ettikleri 4693 puanla, İstanbul’u iller sıralamasında üçüncü kez şampiyonluğa taşıdı. Sıralamada, İstanbul’u, 2464 puanla ikinci olarak Erzurum ve 1939 puanla üçüncü olarak Bursa takip etti.
Türkiye Şampiyonası’nın ardından, Ezgi Özçelikel ve Güneş Dinçer milli takımda yarışmaya hak kazandı. Böylece daha önce Uluslararası Çocuk Kupası için milli takıma seçilmiş olan Can Bostan’la birlikte bu sezon Özel Alev Okulları’nın üç kayakçısı milli takıma seçilmiş oldu.
Kayak Takımı organize çalışması sayesinde bu başarıları yakalarken; İSS Kayak Ligi’nde de ikinci kez şampiyon olarak kayak alanındaki başarılarına bir yenisini katmış oldu. Farklı tarihlerde, 4 etap halinde düzenlenen ligin son etabı, 5 Mart 2011 tarihinde Uludağ’da gerçekleştirildi. Ligde; Özel ALEV Okulları’nın deneyimli kayakçıları Ezgi Özçelikel, Güneş Dinçer, Yiğit Kaan Dilek; minikler kategorisindeki kayakçılar Deniz Erim ile Selen Naz Selek kürsüde yerlerini aldılar. Teşvik amaçlı yapılan süper minikler kategorisinde de kızlarda birinci, erkeklerde ikinci çıkaran ve her iki kategoride üçer kayakçısı ile ilk beşe yerleşen Özel Alev Okulları’nın alt yapısı da gelecek sezon için şimdiden hazır olduğunun sinyallerini verdi.

ORİENTEERNİG YARIŞMASI YAPILDI

Özel Alev Okulları tarafından düzenlenen “7. Geleneksel Çocuklar Orienteering Yarışması” da 1’i yurt dışından olmak üzere toplam 33 okul ve kulüpten 346 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Yarışmada ALEV Okulları sporcuları, bireysel olarak 5 madalyanın, takım olarak ise 3 kupanın sahibi oldular.


Mustafa SÜRMELİ

 


ARŞİV