Öğrenciler sporun kalbinin attığı yerdeydi

Beden eğitimi öğrencileri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ni ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

11 Ocak 2011 - 10:42

Beden eğitimi öğrencileri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ni ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) birinci sınıf öğrencileri “Spor Bilimlerinin Temelleri” dersi eğitim etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ni ziyaret etti. Ziyaretin sonunda katılımcı öğrencilere “Katılım sertifikası” verildi.
Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) birinci sınıf öğrencileri için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) ziyareti büyük bir deneyim oldu. Otuz sekiz kişilik öğrenci kafilesiyle Türkiye’de sporun kalbinin attığı önemli merkezlerin başında gelen kurumlardan olan TMOK’a yapılan ziyaret, gençlerin gelecekte akademik yaşamlarında başarılı bir şekilde ilerlemelerinde önemli bir adım olarak görülüyor.
BESYO birinci sınıf öğrencilerinin “Spor Bilimlerinin Temelleri” dersi eğitim etkinlikleri kapsamında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne gerçekleştirilen ziyaret sırasında öğrencilere, Yüksekokul öğretim elemanlığının yanı sıra TMOK Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu üyeliğini de sürdüren Dr. Ümit Kesim ile Spor Bilimlerinin Temelleri dersinin yürütücüsü Fatih Dervent eşlik etti.
TMOK Genel Sekreter Neşe Gündoğan’ın TMOK’un tarihini, oluşumunu, organizasyonunu ve faaliyetlerini anlattığı bir tanıtım toplantısıyla başlayan etkinlik, sayısız önemli yayın ve eserin bulunduğu kütüphane ziyareti ile sona erdi. Öğrenciler ziyaret süresince TMOK yetkililerine soru sorma imkanı buldular. Aldıkları yanıtlarla bilgi birikimlerini geliştirirken, Türk sporunun en önemli kurumlarından biri olan TMOK’u yerinde görerek spor kültürlerini geliştirme fırsatı bulan öğrenciler ve BESYO öğretim elemanları kendilerine TMOK gibi önemli bir kurumu inceleme fırsatı sundukları için Genel Sekreter Neşe Gündoğan olmak üzere Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi çalışanlarına Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu olarak teşekkür ettiler.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV