Görmemek futbola engel değil

Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi, Görme Engelliler 1. Futbol Ligi’ne ev sahipliği yaptı

21 Nisan 2016 - 14:01
Üçüncü haftası geride kalan 2016 sezonu Turkcell Sesi Görenler Ligi Futbol 1. Ligi’nde geçtiğimiz hafta sonu ikinci hafta maçları oynandı. İstanbul Görmeyenler ve Gençlik Spor Kulübü (İSGÖR) ile Çankaya Belediyesi GESK takımları Kadıköy’de karşılaştı. Maç 0-0 beraberlikle sonuçlanırken, İSGÖR 4 puana ulaşarak, averajla Çankaya Belediyesi GESK’in üzerinde 2. sırada yer aldı.
Üçüncü haftada ise Ankara deplasmanında Görbir SK’yı, Mikail Güçlü ve Ali Çavdar’ın golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başaran İSGÖR, ligde liderliğe yükseldi. İSGÖR S.K. 4. haftada Yenimahalle deplasmanına gidecek.
İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ali Çavdar, Kadıköy Belediyesi’nin sunduğu saha ve araç hizmetinin kendileri için çok önemli olduğunu ve kolaylık sağladığını söyledi. Takımdaki futbolcuların maçlara İstanbul’un farklı ilçelerinden geldiğini, dolayısıyla zorluk yaşadıklarını da ifade eden Çavdar, bir kulüp misafirhanesine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

DEPLASMANLI LİG
Sekiz takım bulunan ligde; İSGÖR, İstanbul’dan katılan tek takım. Lige Ankara’dan Çankaya Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği SK. olmak üzere üç takım, Kayseri Görme Engelliler SK. Ordu Görme Engelliler S.K. İzmir Çağdaş Görme Engelliler S.K. ve Denizli Görme Engelliler S.K. katılıyor. Bu yıl, deplasmanlı futbol liginin üçüncü yılı.

 

ARŞİV