Halil Türkkan Ortaokulu Türkiye Şampiyonu

Halil Türkkan Ortaokulu, 2023 - 2024 yılı Okul Sporları Yıldız Erkek Futbol Şampiyonası finalini 1-0’lık skorla kazandı ve Türkiye Şampiyonu oldu

20 Mayıs 2024 - 16:43

Uşak’ta düzenlenen 2023-2024 Yılı Okul Sporları Yıldız Erkek Futbol Şampiyonası’na  geçen senenin şampiyonu Kadıköy Halil Türkkan Ortaokulu, Sivas, Trabzon, Samsun, Adana, Antalya, İzmir, Kocaeli illerinden Türkiye grup elemeleri ve 32 okulun katıldığı yarı final müsabakalarında birinci olan okullar katıldı. 14 - 18 Mayıs tarihlerinde düzenlenen müsabakalar sonucunda Kadıköy Halil Türkkan Ortaokulu finalde Sivas Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu’nu 1 - 0 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Son üç yılda Manisa’da Türkiye üçüncüsü, geçen yıl Kocaeli’nde  Türkiye Şampiyonu olan Halil Türkkan Ortaokulu böylelikle üst üste iki yıl şampiyonluk sevinci yaşadı. 

“BAŞARILARIMIZ TESADÜF DEĞİL”

Okul takımının antrenörlüğünü de yapan Okul Müdürü İlter Aygün “Geçen yıl da şampiyon olduk ve bu başarının tesadüf olmadığını ispat ettik. Okulumuza İstanbul’un çeşitli ilçelerinde bulunan yetenekli öğrencileri davet ettik. Gebze, Kocaeli, Sakarya’da yaşayan yetenekli öğrencileri bularak okulumuza aldık. 2010-2011 doğumlu öğrencilerimizle bu müsabakalara hazırlanarak, gol yemeden İstanbul Şampiyonluğunu kazandık. Yalova’ da düzenlenen yarı final maçlarında grup lideri olarak şampiyonaya katıldık. Yıldız Erkek Futbol takımında; Fenerbahçe, Galatasaray gibi kulüplerimizde futbol oynayan sporcularımızla kadromuzu güçlendirdik. Türkiye şampiyonu olana kadar hiçbir oyuncum kırmızı kart görmedi.” dedi.

 

ARŞİV