Haluk Cecan'a vefa…

Haluk Cecan’a ithaf edilen bu yılki Sualtı Görüntüleme Festivali kapsamında düzenlenen ‘Yaşayan Marmara Yarışması’ ile Marmara Denizi’nin güzellikleri de vurgulanacak.

29 Eylül 2011 - 15:57

11. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali 1-9 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek. Türk Balıkadamlar Spor Kulübü tarafından ilki 1992 yılında düzenlenen festival, 2007 yılında vefat eden sualtı görüntü yönetmeni Haluk Cecan’a ithaf edildi.
Avrupa Sualtı Görüntüleme Festivali (EUIFA) derneği çatısı altında düzenlenen ve alanında dünyanın en prestijli festivalleri arasında yer alan Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali’ne bu yıl da yurt içi ve dışından büyük ilgi olduğunu söyleyen Türk Balıkadamlar Spor Kulübü Başkanı M. Nezih Saruhanoğlu, bu yıl festival kapsamında düzenleyecekleri “Yaşayan Marmara Yarışması” ile Marmara Denizi’nin bu defa güzellikleriyle ön plana çıkarılmasını istediklerini söyledi.
Marmara Festivali 2011 kapsamında gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Projesiyle aynı zamanda kimsesiz çocukların fotoğraf, dalış, sualtı ve denizlerin korunması konularında bilgilendirilecekleri, aktivitelere katılacaklarını söyleyen Saruhanoğlu, festivalin özellikle sualtı fotoğrafçılığında kariyerini geliştirmek isteyenler sanatçılar için de önemli bir fırsat niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye’nin sualtı güzelliklerinin dünyaya tanıtılması, deniz kirliliğine dikkat çekilmesi, genç kuşaklara deniz sevgisinin aşılanması, festivalin oluşturduğu sinerji sayesinde çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projelerinin geliştirilmesi gibi önemli misyon üstlenen festivale dünyanın her yerinden farklı sektörlerden insanların iştirak ettiğini belirten Saruhanoğlu, Türk Balıkadamlar Spor Kulübü’nün Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu, bir spor kulübü olarak yetkililerden daha çok destek beklediklerini de vurguladı.
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV