Haydi Fenerbahçe!

Fenerbahçe Lisesi Badminton’da şampiyonluk hedefliyor.

22 Mart 2012 - 13:28

Önce İstanbul Liselerarası Badminton Şampiyonası’nda 2. olan, ardından Denizli’de düzenlenen ve 14 takımın katıldığı Liselerarası Badminton Şampiyonası Grup maçlarında 2. olarak büyük bir başarı ortaya koyan Fenerbahçe Lisesi Badminton Takımı şimdi gözüne Türkiye birinciliğini kestirdi.

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu mezunu ve 17 yıllık Beden Eğitimi Öğretmen Gül Yenici tarafından çalıştırılan ekip tecrübeli sporculardan oluşuyor. Eski Milli sporculardan Zuhal Aydınlıoğlu’nun da tecrübe ve bilgileriyle katkı verdiği takımın oyuncuları sürekli Milli Takım kamp ve seçmelerine katılma başarısı gösteriyor. Fenerbahçe Lisesi’nin Badminton sporcusu öğrencileri Selahattin Demir, Hasan Ulaş Dağlı, Onur Muhammed ile Berke Sağlam, alışkın oldukları başarılarını Türkiye Badminton Şampiyonası’nda da sergileyip, Fenerbahçe Lisesi’nin adını bir kez daha Türkiye’ye duyuracaklarını söylediler.
Kendisi de badminton sporuyla ilgilenen ve şampiyonlukları bulunan Beden Eğitimi Öğretmeni Gül Yenici öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, Fenerbahçe Lisesi Badminton Takımı’nın şampiyonlukta en güçlü adaylar arasında yer aldığını söyledi.
BADMİNTON’UN FAYDALARI
Bir eğitimci olarak sporun yanı sıra sporun insan sağlığı açısından da faydalarını anlatan Öğretmen Gül Yenici, Badminton sporunun da çok önemli faydalarından bahsetti. Yenici, badminton sporunun fiziksel gelişim açısından faydalarını sıralarken, özellikle hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı olan çocukların da badminton sporu ile ilgilenmesi konusunda velilere tavsiyelerde bulundu. Yenici, “Badminton dikkat dağınıklığı olan çocuklar için biçilmiş kaftan. Fiziksel gelişimin yanı sıra badminton oyunu zihin ve fiziksel performansı da arttırıyor” dedi. 
Okul Müdürü Mehmet Bengli ise Fenerbahçe Lisesi öğrencileri ve badminton takımının başarılı öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi. Okulda öğrenci-öğretmen ilişkilerinin en iyi seviyede seyretmesi konusuna önem verdiğini belirten Bengli, öğrenci merkezli, güvene dayalı ortam sağlamayı hedeflediğini ve bunun da meyvelerini verdiğini söyledi.

ARŞİV