Hem sanatçı hem sporcu

26. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda bir tiyatrocu: Bülent Çakırer

31 Temmuz 2015 - 12:04
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi personeli aynı zamanda tiyatrocu Bülent Çakırer Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Kanlıca İskelesi- Kuruçeşme Arena arasındaki 6,5 kilometrelik parkuru başarıyla tamamlayarak gururlandırdı.
26 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilen bu yılki yarışlarda yüzücülerin akıntı ve Lodos nedeniyle 6,5 kilometrelik parkuru tamamlamakta diğer yıllara göre çok daha zorlandığı gözlendi. 

ANTRENMAN VE TECRÜBE FAKTÖRÜ

Kadıköy Belediyesi’ni temsilen bu yıl 3. kez yarışlara katıldığını, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Zafer Batar’a destekleri içen teşekkür eden Bülent Çakırer, zorlu geçen yarışı tecrübesi ve yoğun antrenman programı sayesinde tamamladığını söyledi. Çakırer yarışlara, düzenli olarak havuz ve kondisyon antrenmanları yaparak hazırlandı. Ayrıca Kartal’dan Büyükada’ya açık deniz antrenmanı kapsamında yüzdü. 

“Her geçen yıl daha fazla tecrübe edindiğimi söyleyebilirim. Ancak diğer yüzücüler gibi ben de akıntı ile uğraşırken bu sene bir de Lodosla mücadele etmek zorunda kaldım.” diyen Çakırer, bin 800 kişinin katıldığı organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne de teşekkür etti.

Bülent Çakırer Kadıköy Belediyesi’ni temsilen 1 Ağustos 2015 tarihinde Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla “Dostluk ve Barış” temalı Gelibolu Yüzme etkinliğine katılacak.





26 YILLIK GELENEK

1989 yılında 4 kadın ve 64 erkek sporcunun katılımı ile başlayan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) himayesinde gerçekleştiriliyor. 26 yıldır Dünya’dan ve Türkiye’den binlerce sporcu dostluk, yarış ve sınırlarını keşfetmek için İstanbul Boğazı’nda Asya’dan Avrupa’ya kulaç atmak için bir araya geliyor. Yarış günü İstanbul Boğazı gemi ve tanker geçişlerine kapatılıyor. Yarışların, 27. yılında 11 farklı yaş kategorisinde düzenleneceği belirtildi.



ARŞİV