Hiç KORFBALL oynadınız mı?

Kalamış’taki Kadıköy Gençlik Merkezi kum sahasında düzenlenen plaj korfball turnuvasında renkli görüntüler vardı.

28 Haziran 2011 - 10:33

Üniversite gençliği Korfball oynamak için Kadıköy’ü seçti. Kadıköy Gençlik Merkezi tarafından Kalamış’taki Kadıköy Gençlik Merkezi kum sahasında düzenlenen plaj korfball turnuvasında İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversiteleri karmasından oluşan “Teknik Yıldız” şampiyon oldu.
Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi(KGM) Spor Koordinatörü Cem Çetindağ’ın Gazete Kadıköy okurları için takip ettiği turnuva iki gün boyunca yapılan çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Finalde Yeditepe ve Okan Üniversiteleri’nin oluşturduğu “Yedikan” karmasını mağlup eden Teknik Yıldız birincilik kupasını kazanırken, turnuvada üçüncü sırayı takımlarına isim koymamayı seçen “Takımın Adı Yok” elde etti. Dilek Sabancı Lisesi öğrencilerinden oluşan “Turkish Team” ise turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.


KORFBOL NEDİR?
Dünyada bay ve bayanların aynı takımda yer alarak oynadığı tek takım sporu. Basketbola benzeyen oyunda amaç; rakibin potasına sayı atmak.
Korfball, takım çalışması gerektiren bir spor. Korfball’da topla koşmaya veya top sürmeye izin verilmiyor. Koşarken top yakalanırsa durup pas vermek gerekiyor. Korfball’da iki kişi savunma yapamıyor.
Korfball 40x20 m. kapalı alanda; 60x30 m. açık alanda, kumda ise 20x20m. alanda oynanıyor. Saha eşit olarak iki bölgeye ayrılıyor. Oyun malzemesi olarak ise 2 tane 3.5 metre uzunluğunda direk (pota) ile iki sepet ve 5 numaralı futbol topuna benzer bir top gerekiyor. Korfbol sporunun diğer sporlardan farklı bazı temel özellikleri bulunuyor. Bir takım 4 bay, 4 bayan oyuncudan oluşuyor. Her bir bölgede 2 bay, 2 bayan oyuncu yer alıyor. Sadece bayanlardan veya erkeklerden oluşan bir takımla oynanamıyor. Korfball’da pota etrafında 360 derecelik açıdan atış yapma imkânı bulunurken, potanın arkasından da oyun devam ediyor.
Oyunda fiziksel temasa izin verilmiyor. Rakip oyuncuyu tutmak, itmek veya çekmek yasak. Arkadaşlık ve yardımlaşma ön planda.
 


ARŞİV