Hilalspor eski günlerine dönecek

Kadıköy’de 1912 yılında kurulan Göztepe Hilalspor genç yetenekleri keşfederek spora kazandıracak

08 Ekim 2015 - 16:20
Mustafa SÜRMELİ
Göztepe Hilalspor’un tecrübeli Başkanı Baki Nedim Baltacı, asırlık kulübün eski günlerine döneceğini söyledi. Özellikle alt yapı çalışmalarına önem verdiklerini, futbol yeteneği olan gençleri spora kazandırmak için projeler yürüttüklerini belirten Baki Nedim Baltacı, “1912 yılında kurulmuş bir spor kulübü olarak, Balkan Kupası sahibiyiz. 1924’te kurulan TFF’nin 6 kurucu üyesinden biriyiz. Türkiye’de ilk defa minikler, yıldızlar alt yapısı kuran asırlık kulüp olarak, amatör liglerde devam ediyoruz” dedi.
Bu sezon alt yapıda 4 branşta spora katkı sunmaya devam edeceklerini söyleyen tecrübeli spor adamı, minik, 11, 12, 13, 14 yaş gruplarında amatör futbol liglerine katıldıklarını belirtti.

BRİÇTE TEK KULÜP
Kadıköy’de spor kulüpleri içinde tek briç şubesi olan kulübün Göztepe Hilalspor Kulübü olduğunu vurgulayan Baltacı, “Briçte finallere kaldık. Satranç, briç ve futbol ile spora katkımız devam ediyor. 1912 yılında kurulan Hilal Spor Kulübü’nü yaşatmaya devam edeceğiz. 215 çocuğumuz kulüpte spor yapıyor” dedi.

103 YILLIK MAZİ
Türkiye’nin en eski spor kulüpleri arasında yer alan Hilal Spor Kulübü 1912 yılında Halit Galip Ezgü tarafından Göztepe’de kuruldu. 1922-23 sezonunda dönemin “Cuma Ligi”nde 5.’lik kazanırken, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi geçerek “Kurtuluş Kupası”nı kazandı. 1923 yılında Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurucuları arasında yer alan kulüp, bu yıl 103. yaşını kutluyor. Uzun yıllar İstanbul Futbol Ligi’nde yer alan kulüp, günümüzde Göztepe Hilalspor adıyla İstanbul amatör liglerinde mücadele ediyor ve sadece futbol ve briçte faaliyet gösteriyor.
Başkan Baki Nedim Baltacı, Hilalspor’un kurulduğu günden bugüne amatör olarak spora katkı verdiğini, yöneticilerin profesyonelliği tercih etmediğini de vurguladı.

ARŞİV