İftar sonrası golf oynamaya var mısınız?

İstanbul’un ilk uluslararası mini golf tesisi ‘Mini Golf Stream’, Ramazan ayı boyunca, İstanbulluları ‘İftardan Sahura Kadar Mini Golf’ oynamaya çağırıyor.

02 Ağustos 2011 - 10:09


Mini golf’ü İstanbullular ile buluşturan Mini Golf Stream, Ramazan ayının birliktelik duygusunun pekişmesi adına, geleneksel Ramazan Eğlencelerine Mini Golfü de ekliyor. Ramazan ayı boyunca, sahura kadar açık olacak tesiste, İstanbullular hem spor yapacak hem de Ramazanı birlikte geçirecekler.
Ümraniye Meydan AVM’de bulunan ve aynı zamanda Dünya Mini Golf Federasyon üyesi olan Mini Golf Stream tesisinde zorluk derecesi farklı 18 pist bulunuyor. 1 saatte yaklaşık 100 kişinin aynı anda Mini Golf oynayabildiği tesis, Ramazan ayı boyunca sahura kadar hizmet verecek. Ramazan ayı boyunca düzenlenecek olan “Aileler Cup” turnuvası ile dereceye giren ailelere çeşitli sürpriz hediyeler verilecek.
Beslenme uzmanları ve diyetisyenler, yaz ayının en sıcak dönemine gelen Ramazan ayında, oruç tutanların beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini ve iftardan sonra muhakkak hafif sporların yapılması gerektiğine dikkat çekiyorlar. Beslenme uzmanı ve diyetisyen Pınar Akkuzu, oruç tutanların beslenme ve spor alışkanlıklarına dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulunarak “3-4 öğün beslenme alışkanlığı olan insanların, beslenme düzeni Ramazan ayında değişmekte ve metabolizma özellikle ilk günlerde dengesini yitirmektedir. Oruç tutanlar, iftar ve sahurda beslenme alışkanlığını buna göre düzenlemeli ve mümkün olduğunca hafif sporlar yapmalı. Fizik ve kondisyona dayalı ağır sporların mineral ve su kaybına neden olduğu unutulmamalı. Ağır sporlar yerine yürüyüş veya mini golf gibi çok fazla kondisyon gerektirmeyen sporların tercih edilmesi gerekir” dedi.
Ramazan ayı boyunca, iftardan sahura kadar açık olacak tesis, düzenlenecek turnuvalarla, İstanbullulara iftardan sonra spor yapmaya çağırıyor. Mini Golf Stream yöneticisi ve Dünya Mini Golf Federasyonu Türkiye Temsilcisi Ebru Atalay Ramazan ayı boyunca sürecek etkinlikte, mini golf sporunu halka tanıtırken, aynı zamanda tesisin Eylül ayında Dünya Mini Golf Turnuvasına ev sahipliği yapacağını, bu turnuva için Türk Milli Takım seçmelerinin devam ettiğini belirtti.

 


ARŞİV