İkinci Amatör Lig’de sona doğru

Altı Kadıköy takımının bulunduğu İkinci Amatör Lig’in bitmesine dört maç kaldı. Kadıköy takımları genel olarak iyi bir sezon geçirmezken, Haydarpaşa Demirspor üst ligi zorluyor

09 Mayıs 2018 - 16:00

Süper Amatör Lig’in iki alt ligi olan ikinci amatör ligde altı Kadıköy takımı bulunuyor. 14 haftanın geride kaldığı ligde Kadıköy’ü temsil eden takımlar için işler pek de iyi gitmiyor. Bu sezon performansıyla tek göz dolduran takım olan Haydarpaşa Demirspor üst lig için kritik haftalara gelirken, diğer takımlar iddiasını kaybetmiş durumda. Kadıköy Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Taşkın Tuna, bu durumun en büyük sebebinin maddi imkânsızlıklar ve antrenman sahası eksikliği olduğunu söylüyor.

ERENKÖY DÜŞME HATTINDA

İkinci Amatör Lig’de Erenköy’den çıkan iki takım bulunuyor. Bu iki takım için de sezon pek iyi geçmiyor.

14.Grupta bulunan Erenköy Gençlik geçen 14 haftanın ardından 3 galibiyet 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 11 puanla 10 takımın bulunduğu ligde yedinci sırada. Ligi geçtiğimiz sezon 5. olarak bitiren Erenköy Gençlik Spor’un bulunduğu 14.grupta lider ise 40 puan ile Şile.

Yine bir başka Erenköy takımı olan Erenköy Acar Spor Kulübü ise 14 haftanın ardından sadece bir galibiyet ve bir beraberlik alarak 4 puan ile ligin 8.si durumunda. Bir sıra üstteki rakibiyle arasında 10 puan bulunan takımın ligi, 8. veya sonuncu olarak bitirmesi bekleniyor. 19.Grup’ta Erenköy Acar ile rakip olan Kozyatağı ise istikrarlı istatistiğine devam ediyor. Grupta 3.olan Kozyatağı’nın matematiksel olarak üst lig için şansı olsa da işi zor gibi görünüyor.

FENERYOLU TOPARLANIYOR

Geçtiğimiz sezonda yalnızca bir galibiyet ve bir beraberlik alarak ligi son sırada tamamlayan Feneryolu Spor Kulübü, bu sene ortalama bir seyir çiziyor. Geçen senenin aksine 18. Grup’ta beş galibiyet dört beraberlik ve 5 mağlubiyet alan takım 19 puanla ligde beşinci durumda. 18 grupta ise bir başka Anadolu Yakası ekibi olan Pendik 571 Velibaba Şahingücü lider durumda.

“İMKÂNSIZLIKLAR GÜCÜMÜZÜ AZALTIYOR”

Ligde Kadıköy takımlarının performanslarıyla ilgili konuşan Kadıköy Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Taşkın Tuna, “Bizim Kadıköy takımları olarak rekabet gücümüz az. Çoğu amatör kulübümüz saha olmadığından antrenman yapamıyor. Halı sahada yapılan antrenmanlarla olmuyor. Futbolcunun ayağının toprağa basması lazım.  İdman ancak o şekilde kendini gösterebiliyor. Çoğu takımımızın kendi malzemelerini koyacak yeri yok. Bazıları özel mülkiyette bazıları ise depolarda. Biz İstanbul’un en gözde ilçesi olmamıza rağmen amatör kulüpler olarak çoğu ilçenin gerisindeyiz fakat ileriye umutla bakıyoruz. Belediyemiz Aykurt Nuhoğlu ile birlikte bizlere destek olmaya başladı. Şu an yeterli olmadığını düşünsek de bu destekler ile birlikte rekabet gücümüzün yerine gelebileceğini düşünüyoruz.  Aslında amatör takımlar gençlerin kötü yola sapmasını önleyen oluşumlar. Bu şekilde baktığımızda biraz daha işimiz kolaylaşacak gibi gözüküyor.”  dedi.

HAYDARPAŞA ÜST LİGİ ZORLUYOR

Bu sezon performansıyla göz dolduran tek takım Haydarpaşa Demirspor gibi görünüyor. Takım 2016’da 2. Amatör Lig’de 4. olurken geçen sene de ligi 3. olarak bitirdi. Bu sene de 14 maçta 11 galibiyet ve bir beraberlik alan takım ligde üçüncü durumda. İlk iki takımın üst lige çıkılacağı düşünüldüğünde 39 puanlı Marmara Karayolları ve 37 puanlı Tuzla Mimarsinan’ın hemen ardından 34 puanla gelen Demirspor’un şansı hiç de az değil. Aynı ligde bulunan Hasanpaşa ise 5. sırada yer alıyor.

Haydarpaşa Demirspor’un antrenörü Ömer Ayten gazetemize yaptığı açıklamada, “Haydarpaşa Demirspor Kulübü futbol takımı U 13, U 14, U19 ve Büyükler kategorilerinde TFF İstanbul Amatör Futbol Liglerinde mücadeleye devam ediyor. Büyükler kategorisinde 2017 / 2018 futbol sezonunda 17. gruptayız. Sezonun tamamlanmasına 4 maç kala biz şampiyonluk iddiamızı sürdürüyor. Bu kategoride hedefimiz olan 1. Amatör Lige terfi yolunda ilerliyoruz. Bizim sportif amaçlarının çok önünde sosyal amaçlarımız var. Kadıköy ilçesi içerisinde her yaştan çocuklara spor yapma imkanı yanı sıra topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmelerinde, aile, okul ve sosyal hayatlarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz.”dedi.

2. AMATÖR LİG’E RAMAZAN AYARI

İstanbul 2. Amatör Lig’de haftanın programı açıklanırken, beklenmedik bir gelişme oldu.

Sezon başı yayınlanan sezon planlamasında hafta içi maç görünmeyen 2. Amatör’e, gelecek hafta içi maç planlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür “Sezon öncesi yayınlanan programa göre 2. Amatör Lig Ramazan ayına sarkıyordu. Kulüplerden, ligin bitiş tarihinin öne çekilmesine dair talep oldu. Biz de bunu değerlendirerek hafta içine maç verdik. Böylece Ramazan ayında daha az maç oynanacak.” ifadelerini kullandı.


ARŞİV