İkinci Amatör’de ilk yarı sona erdi

Kadıköy’den 4 spor kulübünün mücadele ettiği İkinci Amatör Lig’de ilk devre sona erdi

05 Nisan 2019 - 16:03


 

Birinci Amatör Lig’in sonlanmasının hemen ardından başlayan İkinci Amatör Lig’de Kadıköy’den Hasanpaşa Spor Kulübü, Kozyatağı Spor Kulübü, Feneryolu Spor Kulübü ve Erenköy Acar Spor Kulübü yer alıyor. 9 takımın yer aldığı liglerde 16 hafta oynanırken 8. hafta geçtiğimiz hafta oynandı. Oynanan maçların ardından bir haftalık araya giren İkinci Amatör Lig’de Kadıköy kulüplerinin durumunu sizler için derledik.

İYİ BAŞLANGICIN DEVAMI GELMEDİ

17. grupta mücadele eden, geçtiğimiz sene grubunu üçüncü sırada bitirerek ‘play-off’lara katılmayı kıl payıyla kaybeden Kozyatağı, kadrosundaki eksiklikleri gidererek yeni sezonda 1. Amatör Lig parolasıyla sahaya çıktı. Oynadığı ilk maçında Üsküdar Salacak’ı “3-0” mağlup eden ekip, ikinci hafta Maltepe Başıbüyük Stadı’nda Ataşehir Arena Spor ile oynadığı maçı “6-0” ile geçerek 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Ne olduysa bu maçtan sonra oldu. Kulübün yaptığı transferlerden bazıları iyi gidişin ardından para isteyince durumu müsait olmayan kulüpten istedikleri cevabı alamadı. Bir çok oyuncu takımı terkederken sonrasında formdan düşen ekip Ferahspor ile 3-3 berabere kalırken, sonraki maçında 1923 Esenyurtspor’a karşı “2-1” mağlup oldu. Daha sonar galibiyet yüzü görenmeyen ekip geçen hafta İçerenköy ile yaptığı maçtan da 2-1 mağlup ayrıldı. Kozyatağı 11 puanla ligde 6.sırada bulunuyor.

NAMAĞLUP HASANPAŞA

Kozyatağı ile aynı grupta mücadele eden Hasanpaşa da 7 puanla ligde üçüncü sırada yer alıyor. İlk haftada 1453 Maltepe Gençlik karşısında “6-0” galip gelen Hasanpaşa, ligin iddialı ekiplerinden Ferahspor ile karşılaştığı maçta “3-3” berabere kaldı. Ardından Harb-İş ile oynayan Hasanpaşa maçtan “2-1” galip ayrıldı. Devamında Kadıköy derbisine çıkan ekip Kozyatağı’yla 3-4 berabere kalırken, mağlubiyet yüzü görmeden ilk devreyi bitirdi.  Geçtiğimiz hafta da Ataşehir Arenaspor’u “2-1” mağlup eden Hasanpaşa 14 puan ve bir maç eksiğiyle 3. Sırada yer alıyor.

ERENKÖY “ACAR” ÇIKTI

16. grupta sezona Pendik Doğan’a karşı aldığı “4- 1”lik galibiyetle başlayan Erenköy Acar, oynadığı futbolla bu senenin iddialı ekiplerinden olduğunu kanıtladı. Kırmızı beyazlı ekip sonraki hafta karşılaştığı Sultan Mehmet Han Spor Kulübü’nü 5-2 mağlup etti. Sonrasında Ümraniye Hekimbaşı ve FK 1864’e mağlup olan ekip digger çıktığı maçlardan galibiyetle ayrıldı. Bir maç eksiği olan Erenköy Acar ligde beşinci sırada.

Lige istediği gibi başlayamayan tek Kadıköy kulübü olan Feneryolu, ilk maçta Çekmeköy ile “1-1” berabere kalırken, ikinci haftada Rüzgarlıbahçe karşısında “4-1” mağlup oldu. Sonrasında da Atlas Yıldız ile karşılaşan ekip maçtan “6-1” mağlup ayrılırken 6. haftaya kadar mağlubiyet serisine devam etti. 7. haftadan sonra toparlanan Feneryolu son iki maçından galip ayrıldı.  


ARŞİV