İl Spor Müdürü Gazete Kadıköy'e konuştu

Yeni İstanbul Spor Müdürü Numan Güzey, Gazetemize yaptığı açıklamada; ‘Bir buçuk milyonluk ülkeler olimpiyat şampiyonu dünya şampiyonu çıkarken yetmiş milyon küsürden şampiyon çıkaramıyorsak bir yanlışlık var. O yanlışlığın üzerine gideceğiz’ dedi.

12 Ocak 2012 - 14:49

İstanbul’un yeni Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, Gazete Kadıköy’e yaptığı açıklamada görevinin ilk günlerini değerlendirdi. Türkiye’nin olimpiyatlarda ve uluslararası spor organizasyonlarında istenilen başarıyı bir türlü yakalayamamasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Müdür Numan Güzey, 5-10 milyonlu ülkeler olimpiyatlardan madalyaları alıp götürürken, Türkiye’nin bu başarıyı sergileyemediğini ifade etti.
İl Spor Müdürü Güzey yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Şimdi İstanbul on beş milyonluk bir şehir. Ülkemiz yetmiş-yetmiş beş milyonluk bir ülke. Bir-bir buçuk milyonluk ülkelerin, dört milyonluk Danimarka’nın 8-10 madalya aldığı olimpiyatlardan tek madalyayla dönüşümüz, bizi üzüyor. Bu böyle olmamalı. Ortada bir yanlışlık var arkadaşlar bunu kabul etmemiz lazım. Bir buçuk milyonluk ülkeler olimpiyat şampiyonu, dünya şampiyonu çıkarırken yetmiş milyon küsürden şampiyon çıkaramıyorsak bir yanlışlık var. O yanlışlığın üzerine gitmemiz lazım. Bu yanlışlık bize göre sporu tabana yayamayışımızdır. Avrupa’da, dünyanın ileri ülkelerinde her ailede bir sporcu var. Her ailede bir sporcu sloganıyla yola çıktık. Bu anlamda amatör sporlara ve okullara eğilmek, biyokimyayı, tıbbı ve tıbbın nimetlerini de spora sokmak gibi heyecanlarımız var. Bu heyecanlarımızı ileride ki zamanlarda paylaşacağız inşallah. Ama sayın başbakanımızın, sayın bakanımızın spora bakış açısı sporu tabana yaymak, sporu okula yaymak, okul cevherini sporla özdeşleştirmek gibi birtakım düşüncelerimiz var. İnşallah bunu el birliğiyle başaracağız. Sizin de düşüncelerinizi ısrarla bekliyoruz istiyoruz. Nasıl çiğ et tokmak altında ezile ezile enfes bir kayseri pastırması oluyorsa sizin eleştirileriniz de bize bu konuda ışık tutacaktır. Yürekten inanıyorum el birliğiyle hep beraber başaracağız.”

ARŞİV