İstanbul 2027 Avrupa Oyunları'na da talip

Geçtiğimiz aylarda İstanbul'un 2036 Olimpiyat'ları için aday olduğunu açıklayan Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları için de çalışmalara başladıklarını söyledi.

19 Ocak 2024 - 11:03

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde, Prof. Dr. Uğur Erdener başkanlığında toplanan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Bakırköy’deki Olimpiyat Evi’nde gerçekleştirilen toplantısına misafir oldu. Toplantıda İstanbul'un 2036 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları adaylık sürecine dair değerlendirmeler yapılırken bu süreçlere dair hem Büyükşehir Belediyesi hem de Milli Olimpiyat Komitesi'nin görüşleri ve planlamaları ele alındı. Öte yandan olimpiyat ve paralimpik oyunları dışında İstanbul'un 2027 Avrupa Oyunları için de aday olduğu ve görüşmede bu sürecin de ele alındığı açıklandı.

'İSTİŞARE KANALI OLUŞTURDUK'
Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, yönetim toplantısına eşlik etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Olimpiyat Komitemizi çok kutsal bir yere koyuyorum. Türkiye'deki kurum ve kuruluşlar arasında. Çünkü özgün bir yapısı var. Bu özgün yapı, Türkiye'de çok da başaramadığımız ve olması gereken bir yapı. Bu anlamda da özgün, etkili bir çalışma yürütme gayreti içerisindeyiz. Sağlıklı bir diyalog ve istişare kanalı oluşturduk İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Milli Olimpiyat Komitesi arasında. Bunun daha da büyüyerek gelişmesi konusunda da istekliyiz. Bütün bu ilişkiler sürerken, böyle bir olimpiyat hedefiyle yürürken, bir de biz buna aynı zamanda bir çoklu branşların mücadele ettiği ve iyi bir deneyim olacağını düşündüğümüz, kente de renk katacağına inandığımız bunu da kent kabiliyetiyle çözebileceğimize inandığımız 2027 Avrupa Oyunları’nın da İstanbul'da düzenlenmesini istediğimizi Sayın Başkan'a ilettik. Kendisine hem her aşamasında yine aktarımlarım oldu hem de yazılı olarak da bu süreci yönetmek istediğimizi, ev sahipliği yapmak istediğimizi dile getirdik. Birlikte bu işi başarabileceğimizi dile getirdik. Bu kapsamda da yürüyen bir sürecimiz var."


ARŞİV