İstanbul Minigolf Turnuvası'na ev sahipliği yaptı

Dünya Minigolf Federasyonu’na bağlı 40 üye ülke sporcularının yarıştığı İstanbul’da yapılan turnuva, 9-10 Eylül tarihleri arsında gerçekleşti. Türkiye’de ilk defa düzenlenen turnuvada...

12 Eylül 2011 - 14:21

Dünya Minigolf Federasyonu’na bağlı 40 üye ülke sporcularının yarıştığı İstanbul’da yapılan turnuva, 9-10 Eylül tarihleri arsında gerçekleşti. Türkiye’de ilk defa düzenlenen turnuvada, Türk Milli Takımı da yarıştı.
Minigolf Federasyonu Türkiye temsilcisi Ebru Atalay, Türkiye’ye uluslararası bir turnuva kazandırmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, minigolf sporunu Türk halkına tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.


TÜRK MİLLİ TAKIMI İLK KEZ YARIŞTI
Türkiye’de sadece ODTÜ ve Bursa Nilüfer Belediyesi’nin sahip olduğu minigolf tesislerinde yetişen sporcular ve İstanbul’da kurulan takım oyuncularının oluşturduğu Türk Milli Takımı, düzenlenen turnuva ile ilk defa uluslararası minigolf turnuvasına katılmış oldu.


AVRUPA MİNİGOLFÜ SEVMİŞ
Dünya Minigolf Federasyonu’na üye yaklaşık 52 bin oyuncusu olan minigolf, Avrupa’nın en popüler oyunları arasında yer alıyor. Fiziksel bir güç gerektirmediği için engelliler dâhil 7’den 70’e herkesin oynayabildiği minigolf, fair-play bir spor dalı olarak biliniyor.

 


ARŞİV