İstanbul'da statlar onarılıyor

İstanbul’da amatör futbol maçlarının oynandığı statlar elden geçiyor. Ancak İstanbul’da stat sayısının az olması da takımları zora sokuyor.

27 Kasım 2013 - 16:16

İstanbul’da oynanan müsabakalara ev sahipliği yapan ve özellikle amatör takımlarının yoğun şekilde kullandığı statlardan olan Namık Sevik Stadı, Vefa Stadı ve Selimiye Stadı’nın özellikle zemininin kullanılamayacak duruma gelmesi sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Başkanlığının girişimleriyle onarılıyor.
İhalesi yapılan ve kısa süre içerisinde çalışmalara başlanması planlanan Güngören Stadı müsabakalara kapatıldı. Bölge takımları stattaki onarım çalışmaları tamamlanıncaya kadar müsabakalarını belirlenen başka statlarda oynamak zorundalar. İl Başkanlığının, takımların bu gelişmelerden olumsuz yönde etkilenmemeleri için çalışma yaptığı belirtildi.
İl Başkanlığından yapılan açıklamada gelecek sezonda da 3-4 stadın onarımıyla ilgili çalışmalarına başlanacağı, bu çalışmaların Spor Genel Müdürlüğü ve Konfederasyon planlamaları dâhilinde yer aldığı vurgulandı.
Diğer taraftan çok sayıda amatör kulübün bulunduğu İstanbul’da stat sıkıntısı yaşanıyor. Aktif olarak kullanılan saha ve stat sayısının 80 civarında olduğu ve haftalık 400 – 450 müsabaka programının yapıldığı, hafta içi de müsabakalar olduğu takdirde İstanbul’da 600 civarında müsabaka oynandığı da TFF İstanbul Şubesi tarafından verilen bilgiler arasında. Pek çok kulübün maçlarını oynayacağı kendine ait bir stadı olmadığı için her sezon stat konusunda yaşanan sıkıntılar gündeme gelmeye devam ediyor.

ARŞİV