İtalya ile golsüz prova

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası 4 Haziran’da hazırlık maçında deplasmanda İtalya ile karşı karşıya geldi. Renato Dall'Ara Stadı’nda oynanan mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi

05 Haziran 2024 - 12:48

Hazırlık maçında İtalya'ya konuk olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Montella, Avusturya ile oynanan son hazırlık karşılaşmasından sonra ilk 11'de 7 oyuncuda değişikliğe gitti. Temponun oldukça düşük olduğu maçta iki takımda rakip kaleye gitmekte zorlandı. Her iki takımda 90 dakika boyunca 2’şer isabetli şut bulurken maç 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Maç sonu açıklamalarda bulunan teknik direktör Vincenzo Montella, "Büyük hayallere sahip bir insanım, büyük hayaller kurarken küçük küçük adımlarla ilerlemeyi seven bir insanım. o yüzden ilk hedefimiz grubu başarıyla tamamlamak ve geçmek." dedi. Avusturya maçının başlangıç kadrosunda yer alan Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Cenk Özkacar, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu'nun yerine İtalya karşısında Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı ve Barış Alper Yılmaz ilk 11'de sahaya çıktı. Kaan Ayhan, Mert Müldür, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız ise Avusturya maçından sonra İtalya karşısında da ilk 11'de şans buldu.

Bologna'da oynanan karşılaşmadan Türk taraftarlar da A Milli Futbol Takımı'nı yalnız bırakmadı. Renato Dall'Ara Stadı'nda kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alan Türk taraftarlar, milli takımı destekledi. Ağırlıklı olarak Bologna'ya yakın kentler Venedik, Modena ve Milano'da yaşayan gurbetçi vatandaşlar, karşılaşmayı statta takip etti.

ARDA GÜLER VE SALİH ÖZCAN KADRODA YOK

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşan Real Madrid ile Borussia Dortmund'un kadrolarında bulunan ve A Milli Takım kampına İtalya'da katılan Arda Güler ile Salih Özcan maç kadrosunda yer almadı. Önceki hafta şampiyonlar ligi finalinde boy gösteren ikili İtalya ile oynadığı karşılaşmayı tribünden takip etti. Ferdi Kadıoğlu ve Yunus Akgün de sakatlık sonrası tedbir amacıyla kadroya alınmadı.  Milliler, EURO 2024 öncesi hazırlık maçları kapsamında son maçına 10 Haziran Pazartesi günü Varşova'da Polonya ile karşılaşacak.

 

ARŞİV