“İyi ki yaz spor okuluna geldim”

Kadıköy Belediyesi, pandemi nedeni ile hareketsiz kalan çocuklar için yaz spor okullarını başlattı. Evde oturmaktan sıkıldıklarını söyleyen çocuklar, “Arkadaşlarım ile birlikte eğleniyorum ve mutluyum” dedi

14 Temmuz 2021 - 14:00

Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, pandemi nedeniyle uzun süre evde hareketsiz kalan çocuklar için yaz spor okullarını başlattı. Yaz spor okulları iki dönem planlandı.  İlk dönemi 5 Temmuz'da başlayan ve 6 Ağustos'ta bitecek olan yaz spor okullarında, alanında uzman eğitmenler tarafından basketbol, tenis ve futbol branşında 7 ile 12 yaş grubundaki çocuklara ders veriliyor. 

Çocuklar hafta içi her gün 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Kalamış Parkı Spor Merkezi, Özgürlük Parkı Spor Merkezi, Koşuyolu Spor Merkezi ile Hürriyet Parkı Spor Merkezi'nde ders alabiliyor. İkinci dönemi 9 Ağustos ile 27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan yaz spor okulları hakkında bilgi edinmek ve yaz spor okullarına başvuru yapmak için “spor.kadikoy.bel.tr” adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Koşuyolu Spor Merkezi'ni 12 Temmuz Pazartesi günü ziyaret ettik, çocukların yaz spor okulunda nasıl doyasıya eğlendiğine tanık olduk. 

“OKULA MUTLU GELİYORLAR”

Çocukları eğlendiren, motivasyon ve sosyalleşmelerine olanak sağlayan aktiviteler yapıldığını ifade eden Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nde görevli yüzme eğitmeni Gizem Tezmen, “Çocuklar sabah çok enerjik ve mutlu geliyorlar. Bir an önce etkinliklere başlamak istiyorlar. Hareket etmeleri bizim için çok önemli. Çocuklardan da velilerden de olumlu geri dönüşler alıyoruz. Diğer branşların başlaması yönünde talepler de var” dedi. 

“HAREKET ETMEK HOŞUMA GİDİYOR”

Hanzade Özlen, “Evde çok sıkılıyorum. Burada çok mutluyum ve eğleniyorum. Koşturmak, hareket etmek hoşuma gidiyor. İyi ki yaz spor okuluna geldim. Arkadaşlarım var. Onlar ile bir arada olmak iyi geliyor” derken Alp Türköz de şunları söyledi: “Evde oturmaktansa yaz okuluna gelmek çok daha iyi. Spor yapıyoruz. Yeni arkadaşlar edindim. Basketbol ile futbolda parkur yapıyoruz. Teniste oyunlar oynuyoruz. Burada ve arkadaşlarımla birlikte olmaktan mutluyum.”




 


ARŞİV