Çizgilerle Dünya Futbol Tarihi

Dünya kupası heyecanının evlerimizi hatta bütün sokakları sardığı bu günlerde futbolun tarihine inmeye ne dersiniz? Bahsettiğimiz kitap bir futbol çizgi romanı ama o bildiklerinizden değil!

05 Temmuz 2018 - 15:28

Futbol ve çizgi roman... Cumartesi günlerinin vazgeçilmezlerinden olan bu ikilinin yolları son zamanlarda birbirlerinden ayrılmıştı. Neyse ki İngiliz çizer David Squires bunu değiştirmek için burada.

Çizgilerle Dünya Futbol Tarihinde Squires, futbol tarihinin en görkemli anlarının ve en şöhretli ikonlarının pek çoğunu bir araya getiriyor. Bunu yaparken de ne mizahından taviz veriyor ne eleştirel tavrından ne de tarihin gerçekliğinden. Futbolun hem şaşaalı hem de kirli yüzü bu kitapta omuz omuza mücadele ediyor.

Kitapta Çin’de ortaya çıkan ve futbola benzeyen ilk oyun olan “cujuya”dan, İngiltere’de komşu kasaba ve köyler arasında oynanan, amacı topu rakip takımın kasaba veya köyünde belirlenen bölgelere göndermek olan “güruh futbolu”na, futbolu ilk yasaklayan Fransa Kralı Charles’e kadar her gelişme bulunuyor. 

Bir spor olarak zirvede duran futbolun tarihini ve unutulmaz anlarını yazmak için bir İngiliz karikatüristten daha doğru bir isim olabilir mi?


ARŞİV