Kadıköy kış karnavalı başladı

Kadıköy'ün artık gelenekselleşen kış karnavalı BuzzFest kapılarını açtı.

05 Ocak 2024 - 12:42

Her yaştan Kadıköylünün ama özellikle de çocukların kış günlerini renklendiren Kalamış BuzzFest kapılarını ziyaretçilere açtı. 29 Aralık'ta başlayan festival 10 Mart'a kadar Kalamış Atatürk Parkı'nda açık olacak.

Buz kaydırağı, açık hava buz pateni pisti ve kayma yoluyla karnaval neşesi vaat eden festivale her zaman olduğu gibi ilgi de çok yoğun. Kadıköylüler dışında İstanbul’un farklı semtlerinden yüzlerce katılımcıyı da ağırlayan festivalde bu sene farklılıklar da var. Özellikle BuzzFest alanının yanına kurulan küçük esnaf tezgâhları da çocuklarıyla beraber karnaval alanına gelen ebeveynlerin ilgisini çekiyor.

SOSYAL SORUMLULK PROJESİ
BuzzFest açılışında bir açıklama yapan Kadıköy belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bu yıl dördüncüsü gerçekleşen festivalin bir sorumluluk projesi olduğunun da altını çizdi. Başkan Odabaşı açıklamasında, "Artık bir Kadıköy klasiği olan BuzzFestimiz bu sene de başladı. Bu yıl BuzzEest'in dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Çocuklar, gençler ve gönlü genç olan herkes burada kayıyorlar. Bu sene ufak birkaç detay değişikliğimiz de oldu; pistin yeri değişti. Kayak yerinin yeri değişti ve hemen yanında Kadıköy kış karnavalı dediğimiz Kadıköy'ün küçük esnafının kendisinin küçük ürünlerini satabileceği küçük küçük alanlar yarattık. 10 Mart'a kadar BuzFeztimiz devam edecek. Biz burada bir sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştiriyoruz. Kadıköy'ün değişik okullarından ekonomik durumu iyi olmayan çocuklarımızı buraya getirip kaymalarını, eğlenmelerini sağlıyoruz. Küçük atölye çalışmalarıyla da burada güzel bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. Buradaki amacımız tek Kadıköy'ü gerçekleştirmek. Kadıköy’deki herkesin belediye hizmetlerinden aynı yakınlıkta faydalanmasını istiyoruz” dedi.

10 Mart’a kadar Kalamış Atatürk Parkında devam edecek olan BuzzFest kapılarını saat 10.00’da açıp saat 22.00’de kapatıyor.


ARŞİV