Fotoğraflar: Ferihan AKKAYA
Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulu, bu yaz da 7-12 yaş arasındaki yüzlerce çocuğu sporla buluşturuyor. Kalamış Spor Merkezi, Özgürlük Parkı Spor Merkezi ve Koşuyolu Spor Merkezi’nde uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen programda çocuklar basketbol, futbol, voleybol, tenis, yüzme, masa tenisi, satranç ve Zumba Kids olmak üzere 8 branşta eğitim alırken, sosyal etkinlikler ve gezi programlarıyla da yaz tatillerini verimli ve eğlenceli şekilde geçiriyor. Kalamış Spor Merkezi’nde tam gün süren program kapsamında tüm branşlarda eğitim verilirken, Özgürlük Parkı Spor Merkezi’nde futbol, basketbol ve tenis; Koşuyolu Spor Merkezi’nde ise futbol, basketbol, tenis, satranç ve yüzme eğitimleri yarım gün gerçekleştiriliyor.

Üç dönem halinde düzenlenen Yaz Spor Okulu'nun ilk dönemi 29 Haziran'da başladı. İkinci dönem 20 Temmuz-7 Ağustos, üçüncü dönem ise 10-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her dönem farklı çocuk gruplarına eğitim imkânı sunuluyor. Program boyunca çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde hem temel spor becerilerini geliştiriyor hem de yeni branşlarla tanışma fırsatı buluyor.
“ÇOCUKLAR SADECE SPOR YAPMIYOR”
Kalamış Spor Merkezi Birim Sorumlusu, Spor Bilimleri Uzmanı Dr. İrfan Kızılpınar ise yaz spor okulunun yalnızca spor eğitiminden ibaret olmadığını belirterek, “Çocuklara 8 farklı branşta eğitim veriyoruz. Bunun yanında her pazartesi günü gezi programı düzenliyoruz. Önümüzdeki hafta Afet Parkı’na giderek deprem simülasyonu ve afet eğitimlerine katılacaklar. Bu geziler onların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlıyor.”dedi.
Kalamış Spor Merkezi'nde haftanın dört günü yüzme eğitimi verildiğini aktaran Kızılpınar, yaklaşık 300 çocuğun eğitim aldığı programda 36 spor eğitmeninin görev yaptığını belirterek, “Çocuklar burada sadece spor yapmıyor; sosyal becerilerini geliştiriyor, yeni arkadaşlıklar kuruyor ve yaz tatillerini verimli geçiriyor.” diye konuştu.
“BURADA OLMAK GÜZEL”
Yaz Spor Okulu’nda geçirdiği zamanın çok keyifli olduğunu belirten Alparslan Aydın, “Yaz okulu gerçekten çok güzel geçiyor. Buraya geldiğimde masa tenisi oynuyorum, futbol ve voleybol oynuyorum. Bir sürü spor etkinliği var. Ayrıca lego etkinlikleri de düzenleniyor ve kazananlara çeşitli hediyeler veriliyor. Bence burası Türkiye’deki en güzel yaz okullarından biri çünkü hem spor yapıyoruz hem de yüzmeye gidiyoruz. Mutluyum, yaz okulu olmasaydı büyük ihtimalle evde oturur ve bütün gün yatardım. Evde olmak yerine burada olmak çok daha güzel.” diye konuştu.
Yaz Spor Okulu’nun kendisine hem spor hem de arkadaşlık kazandırdığını söyleyen Ecrin Tuğ, “Yaz tatilim çok eğlenceli geçiyor. Evde oturup film izlemekten ya da telefon ve tablete bakmaktansa burada vakit geçirmek çok daha güzel. Hem sosyalleşiyoruz hem eğleniyoruz hem de farklı spor dallarında kendimizi geliştiriyoruz. Burada voleybol, basketbol, futbol ve tenis oynuyorum. Sayamayacağım kadar fazla etkinlik yapıyoruz. En güzel yanı ise yeni arkadaşlar edinmek. Tanımadığım birçok kişiyle arkadaş oldum. Sürekli kapalı alanda durmak yerine açık havada spor yapmak bana çok iyi geliyor.” dedi.

“GEÇEN YILA GÖRE KENDİMİ GELİŞTİRDİM”
İkinci kez Yaz Spor Okulu’na katılan ve geçen yıldan bu yana birçok branşta kendisini geliştirdiğini anlatan Ayaz Ceylan ise “Bence Kadıköy Belediyesi’nin Yaz Spor Okulu gerçekten çok güzel. Burada çok fazla branş var. Kalamış’ın bütün spor alanlarını kullanıyoruz. Tenis kortuna gidiyoruz, basketbol sahasını kullanıyoruz, yüzmeye gidiyoruz. Her hafta gezi düzenleniyor. Yemeklerimiz de burada veriliyor. Hocalarımız ve yöneticilerimiz bizimle çok ilgileniyor. Geçen yıl üç döneme de katılmıştım, bu yıl da yine geldim ve çok memnunum. Büyük ihtimalle gelecek döneme de ailemden kayıt yaptırmalarını isteyeceğim. Yaz okulu olmasaydı yine arkadaşlarımla bu parka gelirdim ama burada yaptıklarımı yapamazdım. Ben hem spor yapıyorum hem de yeni şeyler öğreniyorum. Futbolda kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Daha önce masa tenisi oynamayı bilmiyordum, şimdi oynayabiliyorum. Tenis öğrendim. Satrancım zaten iyiydi, burada daha da geliştirdim. Hocalarımızın desteği sayesinde her geçen gün daha iyi olduğumu hissediyorum.” ifadelerini kullandı.