Kadıköy çevreye duyarlı

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği çevre etkinliklerine katılım yüksek oldu. Bu yönüyle Kadıköylüler genci, yaşlısıyla çevreye ne kadar duyarlı olduklarını gösterdi.

13 Haziran 2013 - 15:44
 
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği Çevre Haftası Etkinlikleri bu yıl farklı içeriğiyle dikkat çekti. Dolu dolu bir programla Kadıköy’de çevre haftasını kutlayan Kadıköy Belediyesi, bu kapsamında bu yıl ilk defa “Kadrajımdan Kadıköy Çevre Temalı Fotoğraf Yarışması” düzenleyerek, çevreye duyarlılığın ön plana çıktığı karelerin fotoğraf sanatıyla bütünleşmesini sağladı.
Yarışmaya Kadıköy’deki ilköğretim okullarından 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Fotoğraflarda doğa sevgisi ve temiz çevrede yaşamın ayrıcalıkları vurguladı. Genç fotoğrafçılar Kadıköy’ün çevresi ve doğal güzelliklerini, güncel çevre sorunlarına getirilen çözümleri, çevrenin korunması için yapılan faaliyetleri fotoğrafladı.
 
ÖDÜLLER VE HEDİYELER SAHİPLERİNİ BULDU
Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Salonu’nda, Çevre Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler ve yarışmalarla ilgili olarak ödüller ile hediyeler dağıtıldı. 6 Haziran Perşembe günü düzenlenen programda konuşan Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Aynur Şule Sümer, bu yıl farklı ve dolu dolu bir çevre programı organize ettiklerini söyledi. “Kadrajımdan Kadıköy Çevre Temalı Fotoğraf Yarışması”, “Muhteşem Dönüşüm Solucanlarla Kompost Yarışması” ile “Kadıköylü En Çevreci Gruplar” dallarında ödüller ve hediyeler dağıtıldı. Programa Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, Kadıköy Belediye Meclisinin Çevre Komitesi üyeleri Nurhan Kutman ile Hatice Çaloğlu da katılarak dereceye girenlere ödüllerini verdiler.

GENÇLER BAŞKANI DUYGULANDIRDI
Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, ödül vermek için çıktığı sahnede duygularını ifade etmeden yapamayacağını, zira Kadıköy Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu çevre etkinliklerine ve yarışmalarına katılım karşısında duygulandığını belirterek, “Özellikle çocuklarımızın yarışmalara ve etkinlikleri beni duygulandırdı. Umut verdi. Biz çevreye duyarlıyız ve kamu alanlarının korunmasına önem veriyoruz. Bu konuda hak arama özgürlüğümüzü hep kullandık. Çocuklarımızı ve çevreye duyarlı sakinlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ
1. Abdulkadir DABAK (Dosteller İşitme Engelliler Ortaokulu)
2. Cem ÖZİNCE (Özel Atacan Eğitim Kurumları)
3. Kuzey Emre AKSOYLU (Faik Reşit Unat Ortaokulu)

MANSİYON
-Arda TİMUÇİN (50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer İlköğretim Okulu)
-Aslı SOY (50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer İlköğretim Okulu)
-Beste DEMİRTAŞ (Işık Okulları

BAŞARI ÖDÜLLERİ
-Begüm Oğlakçı (Işık Okulları)
-Kaan BİLGE (50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer İlköğretim Okulu)
-Cem Tunay ARKUN (Zihni Paşa İlköğretim Okulu)

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
-Elif YILMAZ (30 Ağustos İlköğretim Okulu)

‘MUHTEŞEM DÖNÜŞÜM KOMPOST YARIŞMASI’ ÖDÜLLERİ
“Muhteşem Dönüşüm Solucanlarla Kompost Yarışması”nda ise Yeşilbahar İlköğretim Okulu’ndan Elin Necef Uymaz 1., Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlköğretim Okulu’undan İrem Mataracı 2., Özel Anakent İlköğretim Okulu’ndan Lara Doğan da 3. oldu.

KADIKÖYLÜ EN ÇEVRECİ GRUPLAR’ ÖDÜLLERİ
“Kadıköylü En Çevreci Gruplar” dalında ödüle ise Sezin Apartmanı, Erguvan Apartmanı, Fırat Apartmanı, Sıdıka Sabancı Sitesi 2, Dışbank Sitesi, Dr. Sait Darga İlköğretim Okulu, Özel Anakent Lisesi, Marmara Üniversitesi, Acıbadem Kadıköy Hastanesi, Kitchenette, Bağdatlıoğlu İş Merkezi, Lions 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu, Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi layık görüldüler.
Programda ayrıca, “Kadrajımdan Kadıköy Çevre Temalı Fotoğraf Yarışması”nın jüri üyeleri sanatçı Erol Evgin, Fotoğraf Sanatçısı, Ersin Alok, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi
Yard. Doç. Dr. Zeki Coşkun, Kadıköy Belediyesi Çevre ve Enerji Verimliliği Komisyon Başkanı, Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Servet Nurhan Kutman ve fotoğraf yarışması fikrini ortaya çıkaran Fenerbahçe Gönüllü Evi Çevre Komitesi Başkanı Fotoğraf Sanatçısı Sayın Ahmet Tanju’ya teşekkür plaketleri verildi.

ARŞİV