Kadıköy Kulüpler Birliği Başkanı

Kadıköy Kulüpler Birliği Başkanı amatör kulüplerin sıkıntılarını anlattı

30 Kasım 2011 - 11:57

Gazete Kadıköy, Kadıköy ve civarında amatör sporun gelişmesi adına üzerine düşeni yapıyor. Süper amatör ve 1. Amatör ligini hafta hafta sayfalarına taşıyarak, Kadıköy ve civar ilçelerdeki takımların halk tarafından bilinmesini sağlayan Gazete Kadıköy futbol dışındaki amatör branşlara da en fazla yer veren yayın organlarından. Objektif haberleriyle tek amacı amatör spora destek vermek olan Gazetemizde bir süredir Kulüpler Birliği konusunu gündeme getiriyoruz. İlçelerde oluşturulan Kulüpler Birliği teşkilatlarının çalışmalarıyla amatör kulüplere yeterince destek verip veremedikleri ise haberlerimizin odak noktasını oluşturuyor. İlçemizde Kulüpler Birliği var mı?, çalışmaları, Kulüpler Birliği-amatör kulüpler arasındaki ilişkiler de bu kapsamda spor sayfamızda ele alınıyor.

GAZETE KADIKÖY’E ÖVGÜ
Gazetemizin amatör spora olan desteği Kadıköy Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Yarar’dan övgü aldı. Haberlerimiz üzerine gazetemizi arayarak, Kadıköy Kulüpler Birliği çalışmalarını anlatmak hem de eleştirilere cevap vermek istediğini söyleyen Cengiz Yarar ile görüştük. Gazete Kadıköy’e amatör kulüplere ve branşlara sayfalarında ağırlıklı olarak yer verdiği için teşekkür eden ve bundan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Cengiz Yarar, “Siz de çok güzel takip ediyorsunuz ayrıca bunun için teşekkür ederiz. Hakikaten kulüplerimizle birebir görüşmeleriniz beni çok duygulandırdı. Demek ki bizi takip eden bizi arayıp soran bir dost bir el var diye bundan çok mutlu oldum. Bunun için size müteşekkirim” dedi. 
BİRLİĞİMİZİN LOKALİ YOK
Süper amatör ve 1. Amatör ligde mücadele eden 11kulübün de sesi olmaya gayret gösterdiğini ifade eden Yarar, Kadıköy Kulüpler Birliği olarak 2007 yılında kurulduktan sonra spordaki sıkıntıları daha yakından gördüğünü belirtti. Bu sıkıntıların başında futbol sahası, amatör takımların maçlara ulaşımının başta geldiğini ifade eden Yarar, “Öncelikle size çok teşekkür ederim. Gazetedeki duyarlı haberlerinizden de çok mutlu oldum. Kadıköy’de ki amatör kulüplerimiz hepsiyle görüşüyoruz sıkıntı içindeler. Neden? Çünkü onların Kadıköy’de antrenman yapabileceği bir saha yok. Onların doğru düzgün kulüp lokalleri yok. Bir-iki tanesinin olabilir ama bu iki tane hepsi demek değil. Kadıköy’de Amatör branşta Ataşehir buradan ayrılınca kulüp sayımız düştü. Kadıköy sınırları içindeki Yenisahra stadı da Ataşehir’e dâhil oldu. O stad Kadıköy’ün stadı olarak kullanılıyordu. Sadece Fikirtepe’deki saha var onu kullanıyoruz. Bütün kulüplerimizde orayı antreman sahası olarak kullanmak için birbirleriyle yarış yapıyorlar. Üzüntümüz çok tabi” dedi.
 
ŞEHİR EFSANESİ DEĞİLİZ!
Kadıköy’ün çok önemli ve büyük bir kent olduğunu, deniz sporlarıyla ilgili faaliyet gösteren kulüplerin kentte çok sayıda bulunduğunu belirten Yarar, maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarının deniz sporları gibi maliyet gerektiren sporlarla ilgilenme şansının olmadığını, bu durumda diğer dalların da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Mahalle arasındaki çocukları sağlıklı fertler olarak topluma kazandırmak istediklerini kaydeden Yarar, “Şehir efsanesi değiliz. Kadıköy’de sporun gelişmesi için çalışıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü’nden halı sahalarını kulüplerimize antrenman amaçlı açması için destek istiyoruz. Kadıköy Gençlik Merkezi’ndeki halı sahaları antrenman amaçlı kulüplerimizin kullanmasını izin verilmesini istiyoruz. Büyükşehir ve Kadıköy Belediyesi’nden kentteki halı sahaları amatör kulüplerin de kullanacağı şekilde tahsis etmesini istiyoruz” diye konuştu.
Sporun Kadıköy’deki sesi Gazete Kadıköy’ün desteğiyle kentte daha faydalı çalışmalar yapacaklarını ifade eden Başkan Cengiz Yarar, Türkiye’nin geleceği olan gençlerin ve çocukların gelişimi için herkesi spora ve amatör kulüplere karşı duyarlı olmaya çağırdı.

ARŞİV