Kadıköy Lisesi basketbolda atılım yapıyor

İstanbul Kadıköy Lisesi, geçmişte büyük başarılar kazandığı basketbolda yeni yapılanmaya gidiyor.

02 Şubat 2012 - 13:59

 

Nusret KARACA
Eğitim ve öğretimde olduğu kadar, sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanında spora da ağırlık veren İstanbul Kadıköy Lisesi, erkek basketbolunda yeni yapılanmaya gidiyor.
Kadıköy Kız Lisesi olarak 1957 yılından beri çeşitli başarılara imza atan lise, önce yabancı dil ağırlıklı bir eğitime dönüştü. Daha sonra da karma eğitime geçen ve KADIKÖY LİSESİ adını alan köklü kurum şimdi İSTANBUL KADIKÖY LİSESİ adıyla Anadolu Lisesi statüsü olarak eğitim ve öğretimi sürdürüyor. Moda’nın bu tarihi lisesi ismini ve statüsünü değiştirmesine rağmen amacını hiç değiştirmedi. Eğitimin yanında sanatsal ve sportif başarılar da hedeflendi.
Sportif alanda değişik branşlarda faaliyet gösteren İstanbul Kadıköy Lisesi, beden eğitimi öğretmenleri Ayten Dursun, Elif Arifağaoğlu, Dilek Fidan ve eski mezunlarından olan okul takım antrenörü Kerem Aşıcı’nın işbirliğiyle basketbolda yeni bir yapılanmaya girişti. Bu konuda planlı ve sistemli çalışmayı hedeflediğini belirten ekip, geçmişte alınan başarıları yakalamayı amaçladıklarını bu köklü camiaya da bunu yaşatmak için elleriden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

ARŞİV