Kadıköy rekora tanık olacak

Kadıköy bir rekor denemesine ev sahipliği yapıyor. Suyun altında en fazla kalan insan olarak rekorlar kitabına giren Türk şimdi yeni bir rekor denemesinde...

26 Ekim 2011 - 11:06

Kadıköy bir rekor denemesine ev sahipliği yapıyor. Suyun altında en fazla kalan insan olarak rekorlar kitabına giren Türk şimdi yeni bir rekor denemesinde. Daha önceki rekoru 135 saat 2 dakika 19 saniye olan Cem Karabay şimdi 193 saat suyun altında kalmayı hedefliyor.

Cem Karabay yeni rekor denemesi için Caddebostan sahilinde kurulan özel havuza girdi. Rekorlar kitabında scuba dalında rekor sahibi tek sporcu olarak yeraldığını belirten Karabay, “193 saat suyun altında kalmayı planlıyorum. Yaptığım kontrollü suda hava ile yaşamak. Sudan hiç çıkmadan yaşamak. Bütün ihtiyaçlarınızı suyun altında görmek zorundasınız. Havayla temas etmemeniz gerekiyor” dedi.
Karabay suyun altında yaşamasını sağlayan dalış tüplerini de 120 dakikada bir suyan altında değiştirecek. 120 kişilik bir ekibin desteklediği rekor denemesi sırasında Cem Karabay’ın 200 tüp değiştirmesi planlanıyor.

ARŞİV