Kadıköy Satranç’tan yeni başarılar

Kadıköy’ün başarılı kulübü Kadıköy Satranç Kulübü son aylarda bir çok başarıya imza attı

05 Nisan 2019 - 15:56


 

Her yaş ve her seviyeye hitap eden eğitim programları, uluslararası kriterlere göre hazırlanmış ders içerikleri ve kısa zaman içinde aldıkları büyük başarılarla dikkat çeken Kadıköy Satranç Merkezi başarıya doymuyor. 6. yılına giren kulüp son 2 ay içinde bir çok başarıya imza attı.

İlk başarı haberi 2018-2019 İstanbul Küçükler Satranç Turnuvası Final grubundan Defne Karabay’dan geldi. 11 Yaş Kızlar kategorisinde finale yükselen Karabay, 3. Ile eş puanlı 4. oldu

Yine kulübün öğrencilerinden  Güneş Güçer de İTÜ GVO Özel İlkokulu’nun düzenlediiği 6. Geleneksel Satranç Turnuvası’nda 8 yaş genel kategorisinde 2. olma başarısını elde etti.

Bir digger başarı ise Türkiye Satranç Fedetasyonu’nun geçtiğimiz ay tüm ilçelerde yaptığı satranç turnuvasından geldi. Kadıköy İlçe Birinciliği’nde yarışan Kadıköy Satranç Merkezi öğrencisi Umut Temizer Kadıköy şampiyonu olmayı başardı. Temizer, genel ketegoride 3. Olurken, kulübün bir diğer öğrencisi Ömer Ata Gezici genel kategoride 3. oldu.

Kulüp öğrencilerinden Rauf Tansu Yıldırım da Ulus Mef Eğitim Kurumları Satranç Turnuvası’nda “Filler Kategorisi”nde 3. olarak ipi göğüsledi.

KUTU

MERKEZDE İKİNCİ DÖNEM
 

Kadıköy Satranç Merkezi, 6. Eğitim yılında, her seviyeye uygun grup dersleriyle 2 Şubat Cumartesi günü 2. Eğitim Dönemine başlıyor. 2013 yılından bu yana 1000’i aşkın öğrenciye satranç eğitimi veren Kadıköy Satranç Merkezi, en temel seviyeden başlayarak her seviyeye hitap eden satranç dersleriyle yeni dönemini açıyor. Deneyimli antrenör kadrosuyla, bu yıl da hem hafta sonu hem de hafta içi programlarıyla, yaş ve seviyelere göre ayrılan satranç sınıflarıyla eğitimlerine başlayan kulübün programları hakkında bilgi almak veya kayıt yaptırmak için [email protected] adresine mail atabilir, 0216 418 10 62
no’lu telefon numarasından arayarak ulaşabilirsiniz.

KUTU

SADECE OYUN DEĞİL

Daha once eğitim programları hakkında bilgi vermek için gazetemize konuşan kulübün kurucu eğitmeni Umut Atakişi, satranca sadece oyun olarak bakılmaması gerektiğini, uluslararası kriterlere göre hazırlanmış ders içerikleri ile öğrencilere stratejik düşünme, plan kurma, karar alma, zamanı etkin kullanma gibi beceriler kazandırmayı amaçladıklarını söylerken, bununla birlikte satranç kurslarına katılan profesyonel sporcuların gelişimine katkı sunduklarını dile getirnişti. Ders programıyla ilgili bilgi veren Atakişi, şunları söyledi: “Kadıköy Satranç Merkezi’nde satranç derslerini belirli seviye gruplarına göre ayırıyoruz. Eğitmenlerimiz tarafından seviye tespit yapılan öğrenciler, merkezimizde bulunan Başlangıç, Orta ve İleri düzey satranç derslerine yönlendiriliyor. Satranç derslerine katılımda seviye belirlenirken yaş ve seviye de göz önünde bulunduruluyor. Uygun gruba yönlendirilen öğrenciler sene içerisinde toplamda 9 aylık bir eğitim alıyorlar. Merkezimizde satranç dersleri İleri gruplar için haftada 3 saat, ayda toplam 12 saat, diğer satranç dersleri ise haftada 2 saat ayda toplam 8 saat. Ayrıca satranç derslerinde sınıflar en fazla 10 öğrenciden oluşuyor”


ARŞİV