Kadıköy'de bir DERBİ günü

Bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisi daha geride kaldı. Stada giremeyenlerin civardaki mekânlarda, televizyon karşısında heyecanla izlediği derbi maçı, geçtiğimiz hafta sonu ilçede adeta hayatı durdurdu

02 Kasım 2015 - 09:57
Mustafa SÜRMELİ
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi 25 Ekim Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyum’unda oynandı. Her derbide olduğu gibi Kadıköylü taraftar maça kilitlendi. Taraftarlar saatler öncesinden Şükrü Saracoğlu’na akın etti. 45 binden fazla taraftarın stadyumu doldurduğu maç öncesi cadde, sokak veya kentin farklı mekanlarında maç saatini bekleyen taraftarlar zaman zaman sarı lacivert forma, şapka ve atkılarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

TV'DEN İZLEDİLER
Aydın’dan uçakla derbi için geldiğini, yer bulamadığı için stada giremediğini söyleyen Uğur, maçı televizyondan izlemek zorunda kaldığını anlattı. Hatay’dan derbi için geldiğini ancak stada giremediğini belirten Gökmen ise Fenerbahçe’nin galip gelmesini istediğini söyledi. Bilecik’ten derbi maç için geldiğini söyleyen Ferhat, Fenerbahçe’den galibiyet beklediğini anlattı. Oğuz, Serkan, Emre farklı skor tahminlerinde bulunurlarken, derbinin keyfini çıkarmak için Kadıköy’e geldiklerini belirttiler.
Kadıköy esnafı Gökhan Boyacı, derbinin Kadıköy’e renk kattığ ını belirtirken 3-1 skor tahmininde de bulundu.

MAÇ, ÇEKİRDEK VE TATLI
Karnı acıkan taraftarlar ağırlıklı olarak ekmek arası döner, midye tava, kokoreç gibi yiyecekleri tercih etti. Stat çevresinde çekirdek 2, su 1 TL’den, kokoreç 10 TL’den satışa sunuldu.
Derbi maçı fırsat bilen seyyar satıcılar ise şapka, atkı, forma gibi ürünleri satmanın telaşı içindeydiler. Rıhtım, metrobüs, metrodan gelen ve stada doğru yol alan taraftarların uğrak yerlerinden biri de bir dönem Fenerbahçe’de forma giyen Alex’in heykeliydi.
Pek çok taraftar heykel önünde fotoğraf çektirdi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu önünde derbi selfisi çektirmeyi ihmal etmeyenler de vardı.
Berabere tamamlanan derbinin ardından evlerine dönmek üzere stattan ayrılan taraftarların uğradığı bir yer daha vardı: Nefis lokma tatlısı satan bir dükkan.

O minik taraftar da Kadıköy’deydi
Fenerbahçe’nin, Kayserispor’la oynadığı maçta Kayseri taraftarından tepki gören 5 yaşındaki Ahmet Berkay Çoban derbi seromonisinde yer aldı.
Geçen hafta sarı-lacivertlilerin deplasmanda Kayserispor'la oynadığı maçta giydiği Fenerbahçe forması nedeniyle ev sahibi takımın taraftarları  tarafından tepki gördüğü için ağlayan 5 yaşındaki Ahmet Berkay Çoban, derbiyi  statta izledi.
Fenerbahçe Kulübü’nün davetlisi olarak İstanbul’a gelen Ahmet, serenomiye Fenerbahçeli futbolcularla çıktıktan sonra maçı ailesiyle  kendisine ayrılan yerde izledi.

DERBİDE BERABERLİK
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig 9. hafta mücadelesinde 25 Ekim Pazar günü 19.00’da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Galatasaray’la karşılaştı. Karşılaşma 37. dakikada Brezilyalı oyuncu Diego Ribas, 83. dakikada Olcan Adın’ın golleriyle 1-1 berabere tamamlanırken, takımlar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Fenerbahçe 1999 yılından beri sahasında ezeli rakibine yenilmedi.  Tansiyonu yüksek maçta, sarı kartlar havada uçuştu. Galatasaray’dan Chedjou, Hakan Balta, Sneijder, Muslera; Fenerbahçe’den Diego, Mehmet Topal, De Souza sarı kart gördü.
Derbi biletleri tamamen tükendi. Sezon başında yaklaşık 38 bin kombine satan Sarı-Lacivertliler, derbi için 10 bini aşkın bileti satışa sunmuştu. Kısa zamanda bunlar da tükendi.



 

ARŞİV