Kadıköy'den bir Avrupa Şampiyonu

Genç şampiyon Ata Özoruç, Türkiye’ye döner dönmez yaşadığı duyguları Gazete Kadıköy ile paylaştı.

20 Eylül 2012 - 15:17
Avrupa’da düzenlenen yelken yarışlarında gençlerimiz performanslarıyla hepimizi sevindirdi. Laser Europa Cup yarışları Macaristan’ın Balaton Gölü’nde 7-9 Eylül tarihleri arasında yapıldı.
İstanbul Yelken Kulübü’nden Ata Özoruç, Laser 4.7’de 40 rakibi arasında seriyi genel klasmanda üçüncü, U16 grubunda birincilikle tamamlayarak şampiyonluğunu ilan etti. Genç şampiyonun zaferi antrenörü Necdet Gürsel’i ve ailesinin yanı sıra Türkiye’yi sevindirdi.

‘HEDEFİM 2020’DE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU     
Genç Şampiyon Avrupa’da elde ettiği başarı dolayısıyla yaşadığı duyguları, Kadıköy’ün ve sporun sesi haline gelen Gazete Kadıköy ile paylaştı. Babası Dr. Rafet Özoruç ile birlikte Gazete Kadıköy Spor Sorumlusu Mustafa Sürmeli’ye hedeflerini anlatan Ata Özoruç, “Hedefim Türkiye’de düzenlenmesi planlanan 2020 yılı Olimpiyatları’nda FİNN sınıfında şampiyonluk elde etmek ve ülkemde bu başarıyı yakalamak” dedi.


ATA’DAN ÇOCUK VE GENÇLERE YELKEN TAVSİYESİ
Ailesinin yanı sıra antrenörü Necdet Gürsel’e desteğinden ötürü teşekkür eden genç şampiyon, 7 yaşında babasının önerisiyle başladığı yelken sporunda bugün geldiği noktada şampiyonluk kazanmasının spor kariyeri açısından çok önemli olduğunu belirterek, yelken sporunun karar verme ve fiziksel kondisyon gerektiren çok yönlü bir dal olduğunu söyledi. Yelken sporunun üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de fazla ilgi görmediğini, oysa bu sporun çocuk ve gençlerin gelişimine büyük fayda sağladığını ifade eden Ata, 12 Ekim’de Çeşme’de düzenlenecek olan Türkiye Yelken Şampiyonası’na hazırlandığını, Kadıköylülerin desteğini beklediğini de belirtti.

ARŞİV