Kadıköy'ün başarılı gençleri

Kadıköylü öğrenciler sporun farklı branşlarında elde ettikleri başarılarla gururlandırıyor

02 Aralık 2016 - 09:39

Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri farklı branşlarda hem ulusal hem de uluslararası alanda düzenlenen spor yarışmalarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyor.

DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU
Anne ve babası eski milli sporcu, antrenör ve beden eğitimi öğretmeni olan Enes Can Bayraktaroğlu, aynı zamanda antrenörü olan babasının yeteneğini keşfetmesiyle yüksek atlama branşında spora başladı. İlk yarışında 1.15 cm ile İstanbul üçüncüsü, bir yıl sonra okullar yarışmasında 1.50 cm atlayarak İstanbul ikincisi oldu. 2015 yılında Tiflis’te düzenlenen EYOF Yıldızlar Olimpiyatı’nda Türkiye’yi Yüksek Atlama branşında temsil eden tek sporcu olan Enes Can Bayraktaroğlu 1.95 atlayarak Avrupa’nın en iyi 12 sporcusu arasına girdi. B milli takımına seçildi. Okullar puanlı atletizm müsabakalarında İlçe-il ve Türkiye şampiyonu oldu. Yıldızlar-Gençler Türkiye Birincisi, yıldız olarak yarıştığı büyükler kategorisinde 2.00 m atlayarak Türkiye üçüncüsü oldu. Balkan Yıldızlar şampiyonasında Balkan altıncısı oldu. Okullar Türkiye Şampiyonası’nda 1.94 atlayarak Türkiye Şampiyonu oldu. 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı ISF Gymnasiade 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatı’nda 1.99 cm atladı ve favori gösterilen rakiplerini geride bırakarak Dünya Şampiyonu oldu.

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi’nin sporda başarılı gençlerinden biri de Kaan Köse. Monopalet (Paletli yüzme) dalında Dünya üçüncülüğü kazanan genç sporcu, bu spora başlayalı henüz iki yıl olduğunu belirtti. Daha öncesinde 4 yıl yüzme sporuyla ilgilendiğini ifade eden Kaan Köse, “Hedefim dünya rekoru elde etmek. Sporun bana kazandırdığı şeyler arkadaş ortamı, daha başarılı olmak. Genç arkadaşlara tavsiyem eğer başarı istiyorlarsa spor yapmaya erkenden başlasınlar. Anne babalara tavsiyem de çocuklarını erkenden spora başlatmaları” dedi.

SPOR TARİHİMİZDE İLK
Ülkemizin yetiştirdiği genç sporculardan 17 yaşındaki Çağatay Şekeröz kürek sporunda başarı basamaklarını adım adım çıkıyor. Henüz 15 yaşındayken, Büyük A Takım ile antrenman yapmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Milli Takım kadrosuna katılma başarısı gösterdi.  O yıl Zagreb ve Sırbistan’daki yarışlarda birinci olurken, Milli Takım olarak Avrupa Şampiyonası’nda kürek sporu tarihimizde ilk Avrupa A final dördüncülüğünü kazanan 4 kişilik takımda yer aldı. Rio’daki Gençler Dünya Şampiyonası’nda Milli Takım olarak 7.’lik elde edildi. Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu olarak katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olan takımda yer aldı. Balkan Şampiyonası’nda Milli Takım olarak, kürek tarihimizde ilk defa 8 tek sınıfında şampiyonluk kazanan takımda yer aldı. 2016’da da Milli Takım kadrosuna seçilmeyi başardı. Kulüp olarak katıldığı yarışta Türkiye Şampiyonluğu kazandı. “Spor bana çalışma disiplini sağladı. Sporda başarının yanı sıra ders başarımda da faydalı oldu. Sağlıklı ve dinç olmamı sağladı” diyen Çağatay Şekeröz, ebeveynlere çocuklarını spora yönlendirmelerini tavsiye etti.

HEM REKOR HEM ŞAMPİYONLUK
Kaan Aksu, 16 yaşında 2015’te Fenerbahçe Spor Kulübü’nde kürek sporuna başladı. 2016’da Milli Takıma seçildi. Zagreb’teki yarışa katıldı. Polonya’daki World Cup, kariyerindeki ilk dünya kupası tecrübesi oldu.  Burada Büyük A takımdan sporcu ağabeyleri ile ay yıldızlı forma için yarışma onur ve gururunu yaşadı. Takım olarak Dünya Kupası’nda ikincilik kazanıldı. Litvanya’da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonasında üçüncülük kazanan takımda yer aldı. Türkiye Şampiyonası’nda Fenerbahçe kürek takımı yıldızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu, gençler kategorisinde 8 tek’te 5.47.25’lik dereceyle hem Türkiye rekoru kırıp hem de Türkiye Şampiyonluğu kazanıldı. 4 tek kategorisinde Dünya Şampiyonası’nda final yarışlarına katılma başarısı sergilenirken, Balkan Şampiyonası’nda yıldız erkekler kategorisinde şampiyonluk kazanıldı. Genç sporcu spor ve eğitim yaşamını başarıyla devam ettirmek istediğini belirtti.  Derslerinin yanı sıra sporda elde ettikleri başarılarla gurur kaynağımız olan Kadıköy’ün başarılı sporcu gençleri; anne, babaları, antrenörleri, öğretmenleri ve Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi Müdürü V.Kemal Oral’a teşekkürlerini ifade ettiler.

 

ARŞİV