Kadıköy'ün gençleri gururlandırıyor

Türkiye’nin Şampiyonları 9-17 Nisan´da Portekiz’de Dünya Şampiyonasında Ülkemizi temsil edecek.

12 Mart 2014 - 12:01

Mustafa SÜRMELİ
 
Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi Erkek Voleybol Takımı Türkiye Şampiyonu oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde genç ve yıldız olarak lisanslı voleybol oynayan sporcu öğrencilerin de aralarında bulunduğu Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi Erkek Voleybol Takımı adım adım Dünya Şampiyonluğuna gidiyor.
Ekip, 2012-2013 yılında Bolu’da yapılan Türkiye finallerinde yarı final oynayarak Türkiye dördüncüsü derecesini aldı. Antrenör Doğan Mutlu ve Beden Eğitimi öğretmeni Can Alpaslan Pala yönetiminde 2013-2014 yılı başında çeyrek final grup elemelerinden başlayarak Çankırı ilinde yapılan müsakalarda birinci, Tunceli ilinde yapılan çeyrek final müsabakalarında birinci, 19-24 Şubat tarihlerinde Eskişehir’de yapılan Türkiye finallerinde Türkiye birincisi olup kupayı kazandı. Eskişehir ilinde yapılan maçlarda sırasıyla İstanbul Bayrampaşa Tuna Lisesini 3-1 Ankara Çankaya Doğa Kolejlerini 3-1, Tokat Niksar E.M.L sini 3-0 yenerek gruptan lider olarak çıktı. B grubu ikincisi olan TVF Spor Lisesiyle oynanan yarı final maçını da 3-1 kazanarak finale çıkma başarısını gösteren Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi Erkek Voleybol Takımı Türkiye Okul Sporları ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen müsabakaların final maçında Özel Ankara Çankaya Doğa Anadolu Lisesini 25-23, 34-32, 23-25 ve 25-20’lik setlerle 3-1 yenerek Türkiye şampiyonu oldu. 9-17 Nisan 2014 tarihlerinde Portekiz’de yapılacak Dünya Okullararası Voleybol Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Kadıköy’ün gençleri, yurt dışında yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceklerini yürekten inandıklarını ifade ettiler. Gazete Kadıköy olarak Dünya Şampiyonası’nda öğrencilerimize ve teknik kadroya başarılar diliyoruz.
Şampiyon ekip, Dünya Şampiyonasına gitmeden önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç’u ziyaret etti. Koç yaptığı konuşmada “Bizlere bu gururu yaşatan sporcularımızı alınlarından öpüyorum. Bu başarıda emeği geçen tüm yönetici ve teknik ekibi kutluyorum. Ülkemiz insanlarının, sizin başarılarınızdan dolayı size bakış açılarını hayal edin, hayal etmeyi öğrenin. Başarılar kendiliğinden gelecektir. Şampiyonalarda ailelerinizi, okullarınızı temsil ediyorsunuz, yurt dışında gerçekleştirilen şampiyonalarda da ülkemizi başarıyla temsil edeceğinize tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu. 
 
 

ARŞİV