Kadıköy'ün kadın basketbol takımı

Kadıköy’ün, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ndeki takımı İstanbulgücü, yeni sezona galibiyetle başladı

13 Ekim 2016 - 13:26
Mustafa SÜRMELİ
İstanbulgücü 2007 yılında kuruldu. 2011 yılında da kadın basketbol şubesi kuruldu. İlk 4 yılda altyapı oluşturuldu. 2011’de A takım kuruldu. Yetenekli, genç oyuncular takıma kazandırıldı. Kurulduğu yıl, “Final 8” bir sayıyla kaybedildi. İkinci yıl Final 8’e kalma başarısı gösterildi. Takım yarı final oynadı. Bu sezon da “Final 4” hedefleniyor. Geçtiğimiz sezonu 24 takım arasında 5. sırada tamamlayan İstanbulgücü, yeni sezon öncesi katıldığı Türkiye Kupası’nda 3 galibiyet bir mağlubiyet elde etti. İstanbul takımı olarak Grup 1’e çıkmayı başardı.

KADIKÖYLÜ MAÇA BEKLENİYOR
Sezonun ilk maçını Edirne Spor ile Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu’nda 8 Ekim Cumartesi günü oynayan İstanbulgücü,  rakibini 72-66 mağlup etti. İkinci hafta Ordu deplasmanına gidilecek. Üçüncü hafta da Caferağa’da Yalova’yı ağırlayacak. İstanbulgücü başantrenörü Erdem Tunçluer, “Tüm Kadıköylüleri maçlarımıza bekliyoruz. Kadıköy Belediyesi’nden de desteğini istiyoruz. Çünkü Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Liginde Kadıköy’ün takımı olarak bulunuyoruz. İstanbul’un da tek takımıyız. Bu bizim için büyük bir şey. Maçlarımızı Kadıköy’de oynuyoruz. Kadıköylüleri maçlarımıza bekliyoruz” diyerek, 20 takımın bulunduğu ligde İstanbulgücü’nün süper ligi hedeflediğini vurguladı.

HEDEF SÜPER LİG
Bu sezon kadroya yeni transferler katıldı. Erdem Tunçluer, “Bu sene hedefimiz Süper Lige çıkmak. Bunu başaracak şekilde kurduk takımı. Bunu yapabilecek güçteyiz. Kadıköy kulübü olduğumuz için Fenerbahçe, Galatasaray gibi kulüplerden yetişmiş oyuncuları kulübümüze kazandırdık. Genç ağırlıklı bir kadroya sahibiz. Tecrübeli oyuncu Anna Krienko’yu Spartak Moskova’dan transfer ettik. Ukrayna Milli takımı oyuncusu aynı zamanda” dedi.  İstanbulgücü, Kaptan Sevda Tunçluer, Betül Kutlu, Gizem Uca, Gamze Dilegöz, Gözde Albayrak, İlayda Tokmak, Beste Gevrek, Hilal Ertaş, Anna Krienko, Betül Kalfalı, Zişan Arslan, Gülcihan Kömür, İrem Kikiler, Aycan’dan oluşan güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor.

EFSANE İSİM ESMERAL
İstanbulgücü başantrenörü Erdem Tunçluer, 22 yıldır basketbolun içerisinde. 6 yaşında Efes Pilsen’de basketbola başlayıp, 7 yaşında Fenerbahçe’ye transfer olduğunu söyleyen Tunçluer, A takım yaşına girdiğinde de profesyonel oynadı. Yıllarca erkek basketbol takımları çalıştırdığını, şimdi ise bayan takımı çalıştırdığını anlatan Tunçluer, “Başkanımız Emrah Tunçluer’in eşi Esmeral Tunçluer efsanevi bir oyuncuydu. Bu konuda onun tecrübesi bizim için önemliydi. Onun gibi bir efsane bizimle beraber olduğu için de bayan takımı kurmamak olmazdı. Basketbolumuza yeni Esmeraller yetiştirmek için çalışıyoruz” dedi.

BASKETBOL SAHADA KALIYOR
Takımın kaptanı olan Sevda Tunçluer, antrenör Erdem Tunçluer’in eşi. Tunçluer çifti “Evde kesinlikle basketbol konuşmuyoruz” diyor.
Basketbola 12 yaşında başladığını, pek çok takımda oynadığını söyleyen Sevda Tunçluer, Euro Cup şampiyonluğu da yaşadığını, spor ve basketbolun yanı sıra eğitime de önem verdiğini ifade etti.  Basketbola ara verdiği dönemde fitnes eğitmenliği yaptığını, şimdi ise Sanat yönetimi okuduğunu belirten takımın kaptanı Sevda Tunçluer, kadın, eş, takım kaptanı, basketbolcu, öğrenci olarak yaşamda farklı rolleri bulunduğunu, bunları birbirine karıştırmamak gerektiğini ifade etti. Güçlü rakiplerin yeraldığı ligde zorlu bir sezonun kendilerini beklediğini söyleyen Sevda Tunçluer, Türkiye Kupası’nda da en iyi 8 takım içinde olduklarını, Şubat’ta Türkiye Kupası maçı oynayıp, finale gitmek istediklerini ifade etti.

KARİYER VE SPOR
Takımın en genç isimlerinden Işıl ise A takımda ilk sezonu olduğunu, basketbolu çok sevdiğini ve başarılı olacaklarını belirtti. Takımın tecrübeli ismi Anna Krienko da çok zorlu bir ligde yer aldıklarını, kendini hazır hissettiğini söyledi. Krienko, “İstanbulgücü olarak iyi bir takımız. Türkiye’yi seviyorum, insanlarını seviyorum” dedi. Gamze Dilegöz ise takımın hızlı oyuncularından. Galatasaray altyapısında yetişti. 11 yıldır basketbol oynuyor. Gamze, “Burada çok mutluyum güzel bir aileyiz. Üniversite öğrencisi ve sporcuyum. Spor da yapıyorum kariyer de”  diye duygularını ifade etti.


ARŞİV