Kadıköy'ün kartanesi Aslı, heykeliyle ölümsüzleşti

Milli Kayakçımız Aslı Nemutlu, Kadıköy’de heykeliyle yaşayacak. Erzurum’da antrenman yaparken hayatını kaybeden Nemutlu’nun, Kalamış Parkı’na yapılan heykeli, duygusal bir törenle açıldı.

15 Ocak 2014 - 13:10

Haber: Gökçe UYGUN
Fotoğraflar: Gürbüz ENGİN
 
Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşüp tahta perdelere çarparak hayatını kaybeden Milli Kayakçımız Aslı Nemutlu'nun Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan heykeli, Kalamış Parkı'nda açıldı.
Nemutlu’nun 2.ölüm yıldönümünde gerçekleştirilen duygusal törene, Aslı’nın ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Aslı’yı aramızda kayak sporu değil, ihmaller aldı. Aslı daha uygar bir ülkede doğmuş olsaydı, şu an aramızda olurdu. Onun ailesine ve Türk sporuna vereceği daha çok şey vardı. Onun gibi değerler kolay yetişmiyor” dedi. Heykeli yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Neslihan Pala, heykeli yaparken Aslı’nın kayakçı kimliğini değil, kişiliğini ön plana çıkarmak istediğini söyledi. Babası Metin Nemutlu da duygusal konuşmasına, Aslı’sını anlattı. Nemutlu, “Aslı sadece örnek bir sporcu değil, iyi bir insan, erdemli bir Türk genciydi. Bu heykelle, kendi evinde bize merhaba diyor. Seni hiç unutmayacağız kızım…” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, Aslı’nın her gün okula gitmek için kullandığı Kalamış Caddesi kenarındaki heykelinin açılışı yapıldı. Aslı’nın başını, evinin bulunduğu yöne çevirdiği heykelin kaidesinde, Aslı’nın şu şiiri yer alıyor; “Lapa lapa kar yağar, gelinlik giyer dağlar, kış mevsiminin hüznü, doğada sessizlik var”

ARŞİV