Kadıköy'ün Okulu Türkiye İkincisi oldu

İlhami Ahmed Örnekal İlköğretim Okulu Türkiye Şampiyonası final maçında penaltı atışları sonunda ikinci olurken, kadrosunda yeralan Yiğithan Güveli de “En Değerli Oyuncu” seçildi.

12 Mayıs 2011 - 14:23

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Yıldız Erkekler Futbol Türkiye Birinciliği Şampiyonası’nda Kadıköy İlhami Ahmed Örnekal İlköğretim Okulu Türkiye İkincisi oldu.
Şampiyona, 27 Nisan - 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Antalya Side Emirhan Otel Spor Kompleksi'nde düzenlendi. Yaklaşık 3bin 900 okulun katıldığı elemeler sonunda dereceye giren 96 takım kupa için yarıştı. Toplam 12 sahada oynanan turnuvada 1536 öğrenci takımının başarı için ter döktü.
Şampiyona sonunda ilk iki sırayı İstanbul’dan katılan okullar aldı. Kadıköy İlhami Ahmet Örnekal İlköğretim Okulu, normal süresi 0-0 biten final maçında penaltı atışlarıyla 2-4 kaybettiği maç sonunda Türkiye ikincisi oldu. Şampiyonada, İstanbul Gaziosmanpaşa Karlıtepe İlköğretim Okulu ise birinci oldu. Üçüncülük ise şampiyonaya Bursa’dan katılan NOSAB İlköğretim Okulu’nun oldu.


EN DEĞERLİ OYUNCU DA KADIKÖY’DEN
Turnuvada, İstanbul Gaziosmanpaşa Karlıtepe İÖO'ndan Samet Aslan En İyi Kaleci, İstanbul Kadıköy İlhami Ahmet Örnekal İÖO'ndan Yiğithan Güveli En Değerli Oyuncu seçilirken, turnuvanın Gol Kralı ise Bursa NOSAB İÖO'ndan Enes Ünal oldu. Ayrıca, Antalya Yeniköy İÖO öğretmeni Yahya Çukurkaya tertip komitesi tarafından Fair Play ödülüne layık görüldü.
Diğer taraftan Kadıköy İlhami Ahmet Örnekal İÖO’nun sporda başarıları bununla sınırlı kalmadı. Geçtiğimiz yıl küçük erkek futbol takımı da Türkiye ikincisi olan Okul diğer branşlarda da başarı sergiliyor. Elde edilen başarılarda Okul Müdürü Hüseyin Gündoğdu’nun spora sonsuz desteğini yanlarına alarak daha başarılı günlere ilerlediklerini, Müdür Gündoğdu’nun hiçbir maçta kendilerini yalnız bırakmadığını söyleyen Beden Eğitimi Öğretmeni İsmet Cengiz, “Farklı spor dalında yetenekleri eğitimlerde tespit ediyoruz. Çocukla ilk kontak kuran kişi olduğumuz için yetenekleri hissedebiliyoruz. Çok yetenekli çocukları kulüplere yönlendiriyoruz. 4 sınıfta tespit ettiğim. Kaleci Anıl Demir’i 6 yıl önce Fenerbahçe’ye gönderdik. Danone Milli Takımı Kalecisi olarak Fransa’ya 5 yıl önce gitti. 1 yıl önce de 1996 doğumluların yeraldığı takım ile Fenerbahçe’nin Türkiye derecesi alan kadrosunun kalecisiydi. Bu yıl Fenerbahçe’de U 15’te oynuyor. 4. Sınıfta keşfettiğimiz Ece Yumuşakkaya’yı da Fenerbahçe’nin voleybol alt yapı takımına verdik. Cansu Korkmaz’ı 6-7 yıl önce Eczacıbaşı voleybol takımına kazandırdık. Bunlar üst düzey sporcular ve üst düzey takımların kadrolarında kendilerine yer buldular. Birçok amatör takımada gönderdiğimiz sporcularımız var. Yıl içinde 200’e yakın sporcuya lisans çıkarıyor müsabakalara dâhil ediyoruz” dedi.
İsmet Cengiz, A Lisans Futbol Antrenör Diploması sahibi, 25 yıllık eğitimci. Beden Eğitimi Öğretmeni Cengiz, İlhami Ahmet Örnekal İlköğretim Okulu’nda 8 yıldır görev yapıyor ve bu sürede sporda okul büyük başarılar elde etti. Cengiz, “Okul Müdürümüz Hüseyin Gündoğdu’nun diğer alanlara olduğu gibi spor faaliyetlerine de olan büyük desteği ve yaklaşımıyla daha büyük başarılar elde edeceğiz” diye konuştu.


MUSTAFA SÜRMELİ


ARŞİV