Kadıköy'de basketbol heyecanı

Profesyonelden amatör basketbola pek çok maçın oynandığı Kadıköy’de basketbol heyecanı devam ediyor. İşte basketbol karşılaşmalarında son durum:

27 Ekim 2016 - 14:22
Profesyonelden amatör basketbola pek çok maçın oynandığı Kadıköy’de basketbol heyecanı devam ediyor. İşte basketbol karşılaşmalarında son durum:

İSTANBULGÜCÜ KAZANMAK İÇİN OYNAYACAK
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde yer alan, iç saha maçlarını Kadıköy’de oynayan ve antrenmanlarını Caferağa Spor Salonu’nda yapan İstanbulgücü ligde oynadığı 4 maçta 3 mağlubiyet aldı. 19 Ekim Çarşamba günü Caferağa Spor Salonu’nda karşılaştığı Yalova VIP Gençlik maçını 53-60 kaybeden İstanbulgücü, deplasmanda karşılaştığı İzmit Belediyespor maçından 61-50 mağlubiyetle döndü. 20 takımlı ligde 5 puanla 14. sırada yer aldı. İstanbulgücü 5. Haftada Kadıköy’de Nevşehir HBVÜ. ile karşılaşacak.

YAKINDOĞU ÜNİ. 58-62 FENERBAHÇE
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 2016-2017 Sezonu ilk hafta maçında ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi ile Caferağa Spor Salonu’nda karşılaşan Fenerbahçe maçta 58-62 galip geldi. Fenerbahçe’de Alexandria Quigley 17 sayıyla maçın skoreri oldu.
Maç öncesinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Canik Belediye Başantrenörü Mehmet Can Öztürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Yakın Doğu Üniversitesi maça 4-0’lık seri ile iyi bir başlangıç yaptı. İlk çeyrek Yakın Doğu Üniversitesi’nin 17-16 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyreği 31-33 önde tamamlayan Fenerbahçe, üçüncü çeyreği 45-48, dördüncü çeyreği de 58-62 tamamlayıp ilk maçını galibiyetle tamamladı.
Maçta Yakın Doğu Üniversitesi’nden Olcay Çakır Turgut 13, Eldebrink 4, Robinson 8, Bahar Çağlar 6, Holingsvorth 16, Vajda 11 sayı, Fenerbahçe’de Birsel Vardarlı Demirmen 3, Quigley 17, Esra Ural 6, Stricklen 12, Verameyenka 13, Pelin Derya Bilgiç 5, Ayşe Cora 2, Tuğçe Canıtez 4 sayı buldu.
Bu sonuçla Fenerbahçe 14 takımlı ligde 7., Yakındoğu Üniversitesi 9. Sırada yer aldı. Haftaya Fenerbahçe İstanbul Üniversitesi ile sahasında, Yakındoğu Üniversitesi ise deplasmanda Hatay BŞB. ile karşılaşacak.

GELECEĞİN YILDIZLARI GÖZ KAMAŞTIRDI
İstanbul alt yapı basketbol liglerinde farklı yaş kategorilerinde ligler başlarken, yıldızlar kategorisinde de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu Kadıköy Dinamo Basket ile Allstar İstanbul Basketbol’un minik yıldızları sahada göz kamaştırdılar. Skordan çok dostluğun ve fair play’in ön planda olduğu hazırlık maçlarında küçük yıldızlar hem sporculukları hem de rakip de olsalar birbirleriyle olan örnek dostluklarıyla izleyenlerden bol bol alkış aldı. Kadıköy Anadolu Lisesi spor salonunda Küçükler, Minikler, Süper minikler arasında oynanan hazırlık karşılaşmalarını anne babalar da heyecanla izledi. Çocuklarının mutluluklarıyla mutlu olan aileler maç sonunda iki takımın sporcularını da alkışladı. Maç sonunda iki takım oyuncuları birlikte fotoğraf çektirdi.


ARŞİV